ПРИРОДА НАЛЯКАЛА — САМА І ВРЯТУВАЛА

ПРИРОДА НАЛЯКАЛА — САМА І ВРЯТУВАЛА

Зимова погода, як завжди, прийшла несподівано. У перші дні сильних снігопадів тільки ті, хто не виходив на вулицю, не критикували місцевих комунальників. Бажаної оперативності в розчищенні міських доріг і тротуарів громада не дочекалася. Так, були поодинокі випадки, коли основними проїздами пройшла спецтехніка. Проте водії і пішоходи належного комфорту не відчули. І добрих днів п’ять змушені були місити сніг.


Аж тут природа, зненацька полякавши заметами, так само миттєво їх ліквідувала. Супроводжувалося це, щоправда, масовою ожеледицею, яка досягла піку під час дощу, 23 грудня. Машини й пішоходи потрапили в нову халепу, сковзаючись як на катку. І невідомо, що б було на ранок, якби в ніч проти 24 грудня комунальники таки не розчистили основні міські проїзди.
Начальник управління житлово-комунального господарства міської ради Володимир Мисін вважає, що комунальні служби справилися зі своєю задачею. Тим більше, що майже всі роботи щодо розгрібання снігу й посипання вулиць піском були оплачені з міського бюджету. Під це діло пішло 30 тисяч гривень.
Начальник управління ЖКГ повідомив, що в боротьбі зі сніговими заметами упродовж чотирьох, найбільш щедрих на снігопади днів, брали участь сім одиниць спецтехніки. Лише дві із них належать комунальному підприємству «Міськкомунсервіс», яке б мало прикласти найбільше зусиль для очистки міста від снігу. На щастя, допомогли з технікою інші підприємства – водоканал, теплокомуненерго, м’ясокомбінат, ДЕУ-632, ПП «ВАТ Новоград-Волинські шляхи».
— Якби ситуація досягла рівня надзвичайної, — ми б звернулися до депутатів міської ради з клопотанням про виділення додаткових коштів, — завірив Володимир Мисін.
Рік закінчується – бюджету нема. Але в управління ЖКГ зберігають олімпійський спокій. Запевняють, що в разі нових снігопадів боротимуться з ними в межах наявних коштів. Що ж, нам не звикати.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА