«ТИСК ГАЗУ ПІД КОНТРОЛЕМ»

Останніми днями до редакції «Звягель-Інформу» почастішали звернення городян — жителів приватного сектору, котрі жаліються на падіння тиску в газовій мережі. Мовляв, тиск знижується настільки, що зупиняються котли опалення. Люди занепокоєні, адже експлуатація газу пов’язана з потенційною небезпекою. Певно, не останню роль тут відіграють непоодинокі повідомлення про вибухи газу, що стаються в різних регіонах України.
Ситуацію прокоментував начальник міського управління експлуатації газового господарства Микола ДОДОНОВ:

— У зв’язку з різким похолоданням значно зросло споживання природного газу. На сьогодні — у півтора рази. Відповідно, наші мобільні бригади працюють у посиленому режимі — щоденно регулюють потік газу на газорозподільних пунктах. Цей процес вимагає деякого часу, бо тиск газу треба піднімати повільно. Але все – під контролем. Щойно буде потепління, навпаки — будемо знижувати тиск, — пояснив керівник газового господарства.
— Яка надзвичайна ситуація? У нас краща ситуація по області! — запевнив начальник УЕГГ. І розтлумачив, що саме мав на увазі: «На обслуговуванні новоград-волинських газовиків перебуває майже 40 тисяч приватних абонентів та 420 організацій усіх видів. Споживання газу — одне з найвищих на Житомирщині».
Що ж до провулку Чапаєва, звідки, зокрема, був один із телефонних дзвінків до редакції, то там, за словами начальника УЕГГ, дещо інший випадок — забився лічильник. Ось тому тиск газу різко понизився. На момент нашої розмови проблему вирішено, — запевнив М.Додонов.
У подальшому Микола Додонов порадив користувачам природного газу в разі виявлення підозрілих ситуацій одразу телефонувати черговому газового господарства (телефон — 104), а не шукати крайніх, скаржачись у всі інстанції:
— Нехай би так платили за спожитий газ! А то до кінця місяця — лічені дні, а проплата з боку населення всього на рівні 50%.
Олег БРЮХАНОВ