І В МИСТЕЦТВІ, І В СПОРТІ

Одразу на двох турнірах із гирьового спорту, що відбулися в першій половині березня, блиснули майстерністю вихованці тренера Олександра Дідовця. Спочатку на юнацькому чемпіонаті України в Нікополі, а тоді — на кубку України, що пройшов у Житомирі.
На першості України серед юнаків Житомирську область представляли два спортсмени з Новоград-Волинського району. Гарний результат показав одинадцятикласник зі Слободи-Романівської Роман Шапран, який став третім у категорії 60 кг. Одночасно Роман виконав норматив на звання кандидата в майстри спорту з гирьового спорту.
На жаль, студент профліцею Олександр Кондратюк, від якого, як зізнався тренер, очікували призового місця, цього разу не показав усього, на що здатний. Втім, Олександр Дідовець переконаний, що спортивні успіхи до цього юнака ще прийдуть, адже на тренуваннях хлопчина демонструє наполегливість і має чималий потенціал.
На кубку України за збірну області виступали троє дівчат із Новоград-Волинщини. Найкращий результат — у Лілії Литвинчук із Городниці. Ліля посіла друге місце у своїй ваговій категорії. Плюс — виконала норматив на майстра спорту.
Ольга Загрива із села Ужачина стала третьою. Четверте місце — у Вікторії Степанюк із Великого Молодькова. Обоє виконали КМС.
До речі, на час турніру діяла виставка власних картин Вікторії Степанюк. Від народження дівчина майже не чує. Але має неабиякі здібності до малювання. Як розповів Олександр Дідовець, виставка викликала інтерес серед учасників змагань.
Олег БРЮХАНОВ