ПОСПІШАЛА ДО МАМИ, А ОПИНИЛАСЬ — У РЕАНІМАЦІЇ…

ПОСПІШАЛА ДО МАМИ, А ОПИНИЛАСЬ — У РЕАНІМАЦІЇ…

У ДТП на вулиці Вокзальній постраждала шестирічна дитина. Сталося це минулої суботи, 24 квітня, близько 15-ої години. Вийшовши з автобуса, що став на зупинці, дівчинка намагалася перейти дорогу — йшла до мами на роботу. Аж раптом — зазнала удару легковика-таксі, що рухався в бік залізничного вокзалу…
\"ПОСПІШАЛА

Наразі цей інцидент розслідує ДАІ. Але подробицями щодо пригоди слідчі діляться неохоче. Лише після звернення до начальника міськвідділу міліції слідчий, котрий веде цю справу, надав типову для таких випадків, «суху» інформацію. У ній — лише констатація фактів і жодного слова про те, з чиєї вини дитина зазнала важких травм.
Звісно, можна всю вину покласти на дитину, яка обходила автобус спереду, що категорично заборонено правилами дорожнього руху, чи на родичів дівчинки, які не вслідкували. Але ж і гальмівний шлях автомобіля на сухій дорозі — чималий. Сліди шин, котрі видно ще й досі, простяглися метрів на п’ятнадцять.
У міліції пояснили, що, згідно з чинним законодавством, на перевірку обставин дорожньо-транспортної пригоди, в якій є постраждалі, відводиться десятиденний термін. Упродовж цього часу має бути встановлено, чи є підстави для порушення кримінальної справи.
* * *

Пішохідних переходів чи світлофорів на цій ділянці вулиці Вокзальної немає — тут водії можуть дозволити собі проїхатися «з вітерцем». Частенько при цьому перевищуючи допустимі в населених пунктах 60. Сприяє цьому й дорога, адже асфальтове покриття, яке поклали тут кілька років тому, коли чекали візиту Президента, досі знаходиться в гарному стані. Через це серед жителів мікрорайону міцніє ідея звернутися до влади з проханням встановити на Вокзальній примусові обмежувачі швидкості автотранспорту. Йдеться про, так звані, «лежачі поліцейські».
Та навряд чи ця ідея, якщо вона й виллється у звернення до влади, буде втілена.
— «Лежачі поліцейські» — це не вирішення всіх проблем. Ми ж не можемо їх встановлювати через кожні сто метрів, — відповів на запитання про можливість обладнання Вокзальної такими обмежувачами начальник управління ЖКГ міської ради Володимир Мисін.
— Натомість має ефективніше працювати ДАІ, повинна бути відповідна культура й дотримання правил дорожнього руху пішоходами й водіями, — висловив свою думку Мисін.
Всього на сьогодні по місту встановлено 23 штучних обмежувачів швидкості. Могло би бути більше (зокрема, по вулиці Житомирській, поблизу сьомої школи), але декілька пропозицій влади ДАІ відхилила.
* * *

Через добу після ДТП потерпілу перевели з реанімаційного відділення до травматології. Як повідомив у понеділок заввідділенням Анатолій Благодир, дитина перебуває у свідомості, її стан — середньої важкості, але стабільний. Внаслідок удару автомобіля у дівчинки — струс мозку, переломи правої ключиці й лівої гомілки, численні синці й забиття. Як каже лікар, після таких травм реабілітація триватиме щонайменше місяць-півтора.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА