8:1 — ДОСТОЙНА ВІДПОВІДЬ

8:1 — ДОСТОЙНА ВІДПОВІДЬ

\"8:1Останній матч першого кола чемпіонату аматорської ліги України ФК «Звягель-750» проводив на виїзді проти ФК «Топільче» з м.Тернопіль. Тож невелика спортивна делегація на чолі із засновником нашого клубу В.В.Гордійчуком, яка, готуючись в дорогу, сподівалася, що гра відбудеться в межах Тернополя, однак в останню мить організатори гри перенесли поєдинок в с.Великі Гаї, де була спортивна база ще недавно вищолігової «Ниви» з обласного центру.
Протягом усього часу перебування на Тернопільщині йшла злива, тож матч проходив у досить важких умовах, хоча футбольний газон був у гарному стані. Наш клуб розпочав гру у своєму основному складі, де був відсутній лише Р.Весельський. З перших хвилин звягельчани захопили ігрову і територіальну ініціативу, і було зрозуміло, що перший гол — це лише затримка в часі. Так воно і сталося. «Стандарт» у виконанні Юрія Ковальчука з місця правого півзахисника голкіпер відбити не зміг: м’яч, ковзнувши повз руки, відлетів у сітку воріт. Буквально через дві хвилини Дмитро Лободін забив другий гол. Тож на перерву звягельчани пішли у хорошому настрої. У першій половині гри тернополяни лише декілька разів турбували нашого голкіпера.
Ще не встигли влаштуватись на другий тайм вболівальники з нашого фан-клубу, як м’яч втретє опинився у сітці воріт, гол записав на свій рахунок капітан клубу Д.Горбаченко. Звягельчани повністю контролювали перебіг подій, і стало зрозуміло, що кількість голів у матчі буде значною. Вихід один на один з воротарем Андрій Вітушинський завершив несильним ударом повз голкіпера, однак м’яч зупинився у великій калюжі на лінії воріт. Найшвидше біля нього опинився Олелксандр Загривий — 4:0.
Щоправда, в одній із контр­атак­ нападник команди господарів, обігравши чотирьох наших захисників, «розмочив» рахунок — 4:1.
Пропущений гол примусив атакуючу ланку звягельчан показати свою силу. П’ятий гол після хитрого пасу нашого капітана провів Д.Лободін. Після цього тренер клубу А.Лось провів ряд замін, у тому числі голкіпера, де вперше в житті футболку клубу в офіційному матчі одягнув Олег Войтович.
До кінця матчу ще один раз відзначився Д.Лободін, записавши на свій рахунок «хет-трик», та два голи на власний рахунок записав Юрій Перін, на рахунку якого вже 9 забитих м’ячів.
Після фінального свистка рахунок на табло — 8:1. Гравці нашого клубу подякували своїм уболівальникам за палку підтримку. Ще один поєдинок у нашій групі був проведений в смт. Оржів, де місцевий ФК «Одек» з рахунком 4:1 переміг суперника з смт. Дунаївці (Хмельниччина).
Таким чином до трійки фаворитів, що претендують на вихід до фіналу аматорської ліги, входять футбольні клуби з Тернополя, Новограда-Волинського та Оржева.
Наступний свій поєдинок гравці ФК «Звягель-750» проводять через два тижні в гостях проти ФК «Одек». Питання щодо участі нашого клубу в обласній першості наразі стоїть відкритим через відсутність фінансової допомоги з боку владних структур. А витримати таку фінансову напругу одна людина, якою є В.В.Гордійчук, четвертий рік поспіль, неможливо. Ось така ситуація.
Володимир БУРКОВСЬКИЙ
Фото надано сайтом zvyagel750.at.ua