ТЕСТОДРОМ 25/2010

Відповідаючи на питання «Тестодрому», ви можете перевірити рівень своєї ерудиції. Для цього підсумуйте очки, які ви одержите за правильні відповіді.

  1. Що найчастіше вручають лікарям вдячні пацієнти? А. Квіти. Б. Гарбуза. В. Запрошення до прокуратури. Г. Путівку на двох на Мальдіви.

  2. Клятву Гіппократа дають А. Наречені. Б. Піонери В. Президенти. Г. Випускники медичних вузів.

  3. Що найчастіше заробляє досвідчений хірург за 30 років бездоганної роботи? А. Квартиру. Б. Премію. В. Інфаркт. Г. Орден.

  4. Без цього неможливий подальший прогрес медичної галузі в місті А. Належного фінансування. Б. Кадрового омолодження. В. Ентузіазму Бориса і К° Г. 100 грамів та гарної закуски

  5. На прийом до цього лікаря воліє не попасти жоден пацієнт А. Сексопатолог. Б. Психіатр. В. Терапевт. Г. Патологоанатом.

  6. Яка за віком була коханка відомого кардіохірурга Клода Бернара, коли йому було за 80? А. 18. Б. 37. В. 51. Г. 73.

  7. Метод аускультації в медицині відкрив А. Рене Лаенек. Б. Віктор Весельський. В. Микола Амосов. Г. Микола Стражеско.

  8. Скільки сердець вислухав за свою медичну практику герой роману О.Корнійчука «Платон Кречет»? А. 8496. Б. 150. В. 10000. Г. одне, лише в своєї дружини.

  9. Абу Алі аль-Хусейн ібн Абдаллах ібн Сіна (Авіценна) А. Відомий американський боксер. Б. Перський вчений, філософ, лікар. В. Один з керівників Алькаїди. Г. Нападаючий збірної Алжиру з футболу.

  10. В якому році було відкрито земську лікарню в нашому місті А. 1812. Б. 1903. В 1939. Г. 1957.


Відразу попереджаємо: не варто надто серйозно ставитися до результату тестування, але задуматися не завадить. Отже, за кожну правильну відповідь на запитання №1-3 нарахуйте собі по очку, за правильні відповіді на запитання №4-6 – по два очки і по три очки за кожну правильну відповідь на запитання №7-10.
0 очок – Безнадійний випадок.
1-7 очок – Є ще деякі надії.
8-14 очок – Людина середньої ерудиції.
15-20 очок – Досить ерудована людина.
21 очко – Ви – суперерудит.

Склав Олег КЛИМЧУК, кандидат медичних наук