ЗАПРОШУЄ МІСТЕЧКО МАЙСТРІВ

Кожного року у дні проведення міжнародного літературно-мистецького свята «Лесині джерела» неабияку увагу як гостей, так і самих новоград-волинців, до себе привертає Містечко майстрів, де представляють свої творчі доробки народні умільці з усіх куточків України. Яким же Містечко буде цього року — саме про це нам розповіла організатор-методист міського Палацу культури імені Лесі Українки, режисер фрагменту свята «Лесині джерела» — «Містечко майстрів» — Тетяна Музика:
— Цього року особливо багато творчих людей хотіли б взяти участь у нашому Містечку майстрів. Будуть такі, хто приїздить традиційно щороку, але переважна більшість — це нові імена з різних куточків України — представники 14 областей. Всього цього року Містечко представить роботи 109 авторів, з яких 24 — жителі Житомирщини і 40 — новоград-волинці. Відвідувачі Містечка майстрів зможуть побачити дуже цікаві роботи гончарів, кераміку, мініатюри зі скла, різноманітну вишивку та різьбу по дереву.
Чесно кажучи, організатори Містечка навіть трохи розгубилися, бо не очікували, що стільки багато майстрів цього року подадуть заявки на участь. Але, на щастя, розмістити вдасться всіх, — і діятиме Містечко майстрів у міському Парку культури і відпочинку 31 липня практично з самого ранку. Запрошуємо всіх бажаючих!
Записала Лариса ГЕМБАРСЬКА