КОМІСІЯ З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО–ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ І НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ РАЙОНУ ПОВІДОМЛЯЄ

14 липня відбулося чергове засідання комісії, на якому розглядалися стан безпеки на водних об’єктах, стан дотримання пожежної безпеки, проблеми зберігання непридатних до використання пестицидів та інші питання, по яких виявлено:
За перше півріччя на водних об’єктах району загинуло четверо людей, з них одна дитина: 1 — в Барвинівській сільській раді, 1 — в Лучицькій сільській раді, 2 — в Киківській сільській раді. Основні причини загибелі — купання в нетверезому стані та недогляд за дітьми. Комісія відмітила слабку роботу Брониківської, Дідовицької, Жолобнянської, Киківської, Киянської, Кленівської, Барвинівської, Лебедівської, Майстрівської, Малоцвілянської, Наталівської, Орепівської, Пищівської, Суслівської, Токарівської, Ярунської сільських рад з доведення до населення заходів безпеки на воді та інформації щодо обмеження загального водокористування (купання) в небезпечних місцях на водоймах, зокрема, розміщення щитів з інформацією про заборону купання на водоймах у населених пунктах, розміщення інформацій у приміщеннях сільських рад, лікарських закладах.
Недостатньо ведеться робота з покращення пожежного захисту населених пунктів району. В районі є лише 2 пожежні команди: державна ППЧ-50 в смт.Городниця та місцева пожежна команда комунальної власності в с.Броницька Гута. Інші населені пункти обслуговуються міською пожежною командою ППЧ-10 та пожежними командами об’єктів господарської діяльності на добровільних началах. Комісія відмітила роботу Великогорбашівського сільського голови щодо зберігання пожежної машини з перспективою створення місцевої пожежної команди та Несолонського сільського голови, який передав пожежну машину в ФГ «Аделаїда» для створення пожежної команди. Гульський, Новороманівський, Орепівський, Пилиповицький, Пищівський, Чижівський, Ярунський, Киківський, Брониківський, Лебедівський, Красилівський, Курчицький сільські голови не надали інформацій щодо розгляду пропозицій райдержадміністрації з даного питання.
У першому півріччі комісією райдержадміністрації було проведено перевірку стану зберігання непридатних до використання пестицидів до виділення з державного бюджету коштів на їх утилізацію. На території району зберігається 24,1 тон непридатних до використання пестицидів. Комісія відмітила в кращий бік стан зберігання пестицидів у СТОВ «Агросоюз» с.Орепи (Борецький Ю.Ф.) та ЗВК «Новоград-Волинський» с.Івашківка (Назаров В.А.). Найгірший стан зберігання пестицидів в СТОВ «Лісове» с.Лучиця (голова ліквідаційної комісії Ковальчук Ю.Р.). Також незадовільний стан зберігання пестицидів в ПОСП «Колос»
с.Пилиповичі, СТОВ ім.Б.Хмельницького, ПСП ім.Шевченка
с.М.Цвіля, СТОВ «Оберіг» с.Броники, ПСП «Явір» с.Яворівка, ПП «Поляна» с.Поліянівка, ФГ «Аделаїда» с.Тупальці, ПСП «Промінь» с.Ужачин, ПСП «Хміль» с.Кленова, СТОВ «Росток» с. Курчиця. Комісія доручила власників пестицидів вжити заходів щодо забезпечення тимчасового їх зберігання згідно норм, визначених законодавством.
Ю.ЛЕВЧЕНКО, заступник голови комісії