КОРОТКО ПРО ГОЛОВНЕ


  • Реалізація промислової продукції Новограда-Волинського. За вісім місяців 2010 року промисловими підприємствами міста реалізовано споживачам продукції на 340,1 млн. грн., або 5,0 відсотків обласного рівня. Відносно відповідного періоду минулого року в цілому обсяг реалізації промислової продукції збільшився в півтора рази, або на 121,3 млн. грн. За серпень було реалізовано промислової продукції на суму 28,6 млн. грн.



Найбільшу частку в обсязі реалізованої продукції займають підприємства машинобудування — 67,4% (229,4 млн. грн.), порівняно з минулим роком обсяг реалізованої продукції в даній галузі збільшився більше, ніж в два рази.

  • Підприємствами харчової промисловості реалізовано продукції на 42,8 млн. грн., що становить 12,6% до загального обсягу, відповідно до минулого року реалізація зменшилась на 5,2%, хімічної промисловості — відповідно 22,4 млн. грн. (6,6%), це менше минулорічного на 10,2%, оброблення деревини та виробництво виробів з деревини займає 2,4% загального обсягу (8,0 млн. грн.).

  • Продукції легкої промисловості реалізовано на 16,0 млн. грн., що на 16,1% більше минулорічного обсягу. Обсяг реалізованої промислової продукції на одну особу жителів міста становить 6075,9 грн., по Житомирській області цей показник становить 5244,6 грн.


А.КУР’ЯТА, начальник управління статистики


  • Всі батьки хочуть, щоб їх діти росли здоровими, кмітливими. Як тільки відлунає останній дзвоник у школі, — постає питання: чим зайняти дитину на канікулах. Хтось їде до бабусі в село, хтось із батьками — на море, але більшість дітей залишаються вдома, де для них є можливість відвідувати пришкільний табір з денним перебуванням.


Влітку 2010 р. в м. Новоград-Волинський 2 тижні працювало 6 пришкільних таборів, це на 3 табори менше минулорічного. Пов’язано це з проведенням у деяких школах загального незалежного оцінювання випускників у червні.
За даними звітів дитячого оздоровчого закладу оздоровлення та відпочинку, за літо 2010 в них перебувало 732 дитини, переважно, це учні 1-5 класів (що на 34% більше минулорічного). Серед них 19 — діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, 10 дітей-інвалідів, 5 дітей, потерпілих від наслідків Чорнобильської катастрофи та 58 дітей з багатодітних і малозабезпечених сімей. Середня вартість 1 людино-дня перебування дитини у закладі становила 10 грн. З дітьми працювали
118 працівників — це були педагоги, вихователі, медпрацівники, адміністративно-господарський та обслуговуючий персонал.

  • На Житомирщині, неподалік Новограда-Волинського, завершився тижневий польовий вихід артилерійських підрозділів з бойовою стрільбою. Під час навчань особовий склад артилерійського дивізіону та мінометної батареї виконував залікові вогневі вправи зі штатного артилерійського озброєння — мінометів та самохідних установок «Акація».


Варто додати, що цього року підрозділи бригадної артилерійської групи 30-ої бригади не лише стріляли самі, а й допомагали в організації виконання бойових завдань колегам з інших частин та підрозділів 8 корпусу. Так, вони надали своє озброєння для виконання стрільб воякам з Бердичева та Білої Церкви.
Під час виконання стрільб командир 30-ої бригади, полковник Олександр Нестеренко, позитивно оцінив бойовий вишкіл своїх підлеглих.
Підготувала Лариса ГЕМБАРСЬКА