ГУБЕРНАТОР ПРИВІТАВ НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКИХ МАТЕРІВ-ГЕРОЇНЬ

ГУБЕРНАТОР ПРИВІТАВ НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКИХ МАТЕРІВ-ГЕРОЇНЬ

Того сонячного жовтневого дня великий зал Будинку рад не міг вмістити всіх гостей і запрошених, які завітали на урочистості з нагоди вручення багатодітним жінкам Новоград-Волинського району почесної відзнаки «Мати-героїня». Зал розцвів різнобарвними жіночими хустинками, яскравими осінніми букетами, щасливими посмішками — вшановували Жінку, Матір, Берегиню родинного вогнища. Жінку, яка подарувала світові п’ятеро і більше дітей, яка виховала їх справжніми людьми, яка недосипала ночей і надривала руки важкою працею, аби дати всім їм путівку в життя.
Майже сотня таких жіночок сиділи в залі привітно і трішки ніяково посміхаючись, адже більшість із них — щирі, прості, мудрі селянки-трудівниці, котрі ніколи не вважали своє материнство життєвим подвигом, і їм незвичними була і особлива увага таких високопоставлених керівників, і гарні, піднесені слова вітань, і пісні, що виконувалися кращими митцями району саме на їх честь.
А привітати матерів-героїнь приїхав сам губернатор — Сергій Рижук, котрий у своєму виступі був надзвичайно щедрий і на душевне тепло, і на гарні спогади, і навіть пісню виконав, яку підхопив весь зал. Він особисто висловив вдячність та вручив нагороду кожній із 91 матері-героїні, подарував квіти і подяку. Крім того, до відзнаки нагороджені отримають і одноразову матеріальну винагороду -- ця сума перевищує 6 тисяч гривень.
До вітальних слів губернатора приєднався і голова Новоград-Волинської районної адміністрації Леонід Мартинюк, керівники різних установ та організацій району, а також — діти матерів-героїнь.
Лариса ГЕМБАРСЬКА
Фото Віктора ТИМОЩУКА