ДО УВАГИ ЗАБУДОВНИКІВ!

Проведення будівельних робіт з нового будівництва, реконструкції та капітального ремонту будинків, споруд та інших об’єктів, необхідно проводити у відповідності до вимог нормативних актів чинного законодавства, для чого необхідно отримати дозвіл на будівництво у виконавчому комітеті міської ради (центр надання адміністративних послуг, 1-й поверх приміщення міської ради, вул.Шевченка, 16).
Здійснення будівельних робіт на об’єктах містобудування без дозволу на виконання будівельних робіт або його перереєстрації вважається самовільним будівництвом і тягне за собою відповідальність, згідно з чинним ­законодавством.
У випадку, якщо особи розпочали будівництво та проводять будівельні роботи без дозволу та затвердженого у встановленому порядку проекту, або з відхиленнями від нього, вони несуть адміністративну відповідальність з накладанням штрафу у відповідності до статті 97 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення».
З 2011 року передбачено внесення змін до Кодексу України «Про адміністративні правопорушення», а саме: збільшення розміру накладання штрафів на громадян від 1700 до 3400 грн. за самовільне будівництво об’єктів будівництва.
Проте сплата штрафів не гарантує узаконення неправомірних дій.
Л.ГОНЧАРУК, заступник начальника управління містобудування та архітектури міської ради