ХРОНІКА 49/2010

ПОЦУПИВ, ЗДАВ І ПОПАВСЯ ЗНОВУ
Про крадіжку кабелю лінії телефонного зв’язку правоохоронців телефоном повідомив начальник ЦТП №10 (Житомирська філія ВАТ «Укртелеком»). Невідомий викрав 180 м кабелю по вул.1 Травня, 450 м — по вул.Коростенській та 760 м — по пров.Тельмана.
У ході оперативно-розшукових заходів оперативники карного розшуку встановили, що крадіжку скоїв 39-річний, раніше судимий, житель міста. За місцем проживання затриманого правоохоронці виявили та вилучили частину викраденого, котре чоловік не встиг здати на металобрухт.
МАРИХУАНОЮ ПРИТОРГОВУВАВ ЗІ ШКАРПЕТКИ
Зустріч оперативників із раніше судимим, 43-річним жителем міста, на вулиці міста не стала несподіванкою, але не для чоловіка, котрий, помітивши міліціонерів, кардинально змінив свою поведінку. Проте сховатися йому не вдалося. Під час огляду у затриманого оперативники виявили та вилучили шкарпетку, у якій знаходилося близько 50 грамів наркозасобу марихуана. Чоловік зізнався, що мав на меті продати зілля, проте не встиг.
НЕБЕЗПЕЧНЕ ЗНАЙОМСТВО
24 листопада на телефонну лінію міліції надійшло повідомлення 45-річного місцевого жителя. Чоловік повідомив, що на вул.Лесі Українки невідомий заволодів його барсеткою, у якій знаходилися гроші та документи. По гарячих слідах оперативники карного розшуку, за вчинення даного злочину, затримали 24-річного мешканця міста.
ІНТУЇЦІЯ ДІЛЬНИЧНОГО НЕ ПІДВЕЛА
Під пильним наглядом дільничного інспектора 39-річний житель с.Косенів перебуває уже давно, так як він — раніше судимий, але й після знайомства із законом поведінка цього чоловіка не свідчить про те, що він виправився.
Так, 26 листопада, перебуваючи на своїй адміндільниці, Миколу (ім’я змінено) дільничний зустрів на вулиці. З пакетом «BOSS» чоловік прямував у справах, проте якось невпевнено і неправдоподібно розповів, у яких саме, що й викликало підозру у дільничного, — і не даремно.
У пакеті чоловіка було виявлено та вилучено сухі рослини зеленого кольору, зовні схожі на наркотичний засіб марихуану, вагою близько 200 грамів. Заперечувати, що у пакеті наркозілля, Микола не став, натомість розповів ще одну байку про те, що любить затягнутися, і зілля виростив сам. А в той час, коли зустрів дільничного, він йшов до річки, де й мав скурити отруту, щоб розслабитися. Каже чоловік правду чи ні, — з'ясує слідство, так як в його діях вбачаються ознаки злочину, передбаченого ст.309 КК України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання наркотичних засобів без мети збуту).
А.ВЛАСЮК, ст.лейтенант міліції