«Я ПАМ’ЯТНИК СОБІ...»

«Я ПАМ’ЯТНИК СОБІ...»

З цього номера редакція «Звягель-Інформу» розпочинає новий фото-конкурс на шпальтах нашої газети. У кожного з нас, без сумніву, у сімейних фотоальбомах зберігаються знімки, зроблені на пам’ять, біля різних пам’ятників, історичних місць, рідкісних експонатів тощо. От ми і хочемо, щоб ви, шановні читачі, розповіли, що саме зображено на світлині, за яких обставин це відбулося. Обов’язкова умова — фото має бути не місцеве, а з інших країв... Назву конкурсу ми дали символічну — «Я пам’ятник собі...», бо кожен таким чином зберіг для нащадків цікаві миттєвості свого життя.
№1. Пам’ятник Валерію Васильовичу Лобановському — видатному українському футбольному тренеру — було відкрито 11 травня 2003 року в Києві, у внутрішньому дворику стадіону «Динамо», що нині носить ім’я великого тренера. Під його керівництвом київське «Динамо» двічі здобувало Кубок кубків, перемагало у матчі за Суперкубок УЄФА, 5 разів ставало чемпіоном України, 8 разів — чемпіоном СРСР, тричі було виграно кубок України, 6 разів — кубок СРСР.
Валерію Лобановському посмертно присвоєно звання Героя України. Фінал Ліги чемпіонів 2002 року, що відбувся через день після його смерті, почався з хвилини мовчання в пам’ять про видатного тренера і гравця…
Фото зроблено 14 червня 2004 року, перед грою чемпіонату України між «Динамо» й одеським «Чорноморцем», що завершилася перемогою киян — 4:2. Біля пам’ятника — вірні фани «Динамо» — Олег Брюханов і Олександр Козирський.