ОСІННЮ СІРІСТЬ РОЗІРВАЛИ «ДРАЙВОМ»

ОСІННЮ СІРІСТЬ РОЗІРВАЛИ «ДРАЙВОМ»

Побачити в Новограді-Волинському рок-зірок не вдається навіть під час святкування Дня міста та «Лесиних джерел» — гонорари, які просять «розкручені» співаки за такі концерти, не по кишені бюджету свята. Тому й доводиться новоград-волинцям, які полюбляють гучні концертні співи, сподіватися на диво. Щось на зразок такого відбулося 24 вересня — Новоград-Волинський було включено у список 35-ти міст України, якими проходить всеукраїнський музичний фестиваль DJUICE MUSIC DRIVE, організований мобільним брендом DJUICE з нагоди свого четвертого дня народження.
На площу Лесі Українки, де власне й відбувся концерт, молодь почала підтягуватися заздалегідь. Рівно о сьомій, як анонсувалося, розпочати не вдалося. Але ця «традиційна фішка» від організаторів нікого не засмутила — якщо на такий концерт чекали ледь не роками, то можна й зайвих десять-двадцять хвилин потерпіти.
В якості колективу «для розігріву» вийшли співаки столичного гурту «Millennium». Офіційною датою створення гурту вважається 1 квітня 2000 року. Проте за вісім років музиканти так і не спромоглися випустити бодай один альбом: творчий пошук, концерти, всяке-таке… Ось як пояснює цей факт бас-гітарист гурту Владислав Дирун: «Наш творчий доробок на сьогодні — 25 пісень. Усі роки від моменту створення гурту ми перебували в пошуку — намагалися віднайти нове звучання, щось своє. Здається, що цей етап пройдено. Після завершення туру ми всі сили докладемо для випуску нашого дебютного альбому. До речі, більшість пісень, що прозвучать у Новограді-Волинському, складуть його основу». Забігаючи наперед, варто відзначити, що, судячи з виступу «Millennium», їхній проанонсований альбом цілком може мати успіх.
Після години драйву у виконанні «Millennium» публіку можна було вже назвати достатньо розігрітою. Тобто такою, що готова належно відреагувати на наступних учасників концерту — на сьогодні вже доволі популярний в Україні гурт «С.К.А.Й.». Цей гурт засновано навесні 2001 року у Тернополі. Його хіти «Тебе це може вбити» і «Подаруй світло» стали справжньою окрасою українського року останніх років.
Оскільки Новоград-Волинський став далеко не першим містом у ході концертного туру, можна припустити, що гурт вже дещо втомився. Проте це аж ніяк не відчувалося під час виступу. Більше того, лідер гурту, вокаліст-гітарист Олег Собчук, постійно знаходив «потрібні слова» для публіки. Величезний, як кажуть, йому «респект» за прохання не смітити під ногами — «Ви ж — люди, залиште після себе чистою площу!».
Не лише цим, а перш за все виконанням, «С.К.А.Й.» залишив тільки приємні враження. Такий висновок напрошується з огляду на реакцію публіки, яка навіть викликала музикантів на біс. Зайвий раз було підтверджено, що і в Україні можуть робити якісну музику, зокрема, якісну рок-музику, а не лише імпортувати від сусідів.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА