ЗАТВЕРДЖЕНО ШІСТЬ МІСЬКИХ ПРОГРАМ

25 лютого під час пленарного засідання сесії міської ради затверджено 6 міських програм. Зокрема Програма розвитку земельних відносин у місті на 2011-2015 роки,
що передбачає встановлення нових меж міста, інвентаризацію земель, розмежування земель державної та комунальної власності, розробку плану земельно-господарського устрою. Забезпечення контролю за використанням і охороною земель у місті, формування їх ринку.
Із 2667 га міських земель — 43,7% становлять землі житлової і громадської забудови; промисловості, транспорту і зв’язку — 7,68%; земель сільськогосподарського призначення — 5,7%; оборони — 8,1%; загального користування — 16,28%, інші — це землі лісового, водного фонду та надані у власність і користування.
Програма безпеки перебування людей на водних об’єктах міста на період 2011-2015 роки прийнята з метою попередження нещасних випадків на ­водних об’єктах, своєчасного приведення до готовності рятувальної станції на воді для надання допомоги та створення безпечних умов для користування водними об’єктами.
Завдання міської Програми протидії насильству в сім’ї на найближчі 5 років полягає у створенні кризового центру для проходження кривдниками психолого-корекційної програми підвищення рівня обізнаності населення з питань попередження насильства, залучення психологів, соціальних педагогів для цієї роботи. Пріоритетами міської Програми щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини на 2011-2015 рр. є пропаганда здорового способу життя, захист дітей від жорстокого поводження, їх соціальний захист, сприяння культурному і духовному розвитку дитини.
Затверджено також Програму розвитку освіти міста на найближчі 5 років. Прийняті стратегічні документи, що передбачають також джерела та об’єми фінансування запланованого. У ЦСССДМ буде відкрито центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів.
Таке рішення прийнято міською радою. Мета центру — здійснення заходів, спрямованих на розвиток та коригування порушень розвитку дитини-інваліда, яка має відповідні медичні показання і потребує спеціальних умов для одержання соціальної реабілітації, навчання її основним соціальним та побутовим навичкам, розвиток їх здібностей, створення передумов для інтеграції у суспільство. При центрі створилася постійно діюча реабілітаційна комісія; крім директора, працюватимуть реабілітологи, соціальний працівник та медична сестра. Установа підпорядковуватиметься управлінню праці та соціального захисту населення міської ради.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради