ЧИ ЗМОЖЕ ВЛАДА ЗБЕРЕГТИ «ЗВЯГЕЛЬ-750»?

ЧИ ЗМОЖЕ ВЛАДА ЗБЕРЕГТИ «ЗВЯГЕЛЬ-750»?

Декілька разів за останній тиждень міський голова Володимир Загривий разом із керівництвом району зустрічався із представниками футбольної команди «Звягель-750». Причина полягає в тому, що загострилися відносини між футболістами та президентом клубу, головою міської федерації футболу В.В.Гордійчуком. Гравці нашої відомої в області та за її межами команди нарікали на свавілля президента клубу, його небажання прозоро здійснювати фінансову діяльність.
Останні три роки хлопці відчувають себе в ролі маріонеток у руках свого керівника. Тому більшість футбольної команди не хоче працювати під керівництвом В.В. Гордійчука та під старим брендом «Звягель-750», пропонуючи створити новий колектив, який виступатиме за місто. Дехто навіть висловлював бажання перейти до інших команд. В цілому футболісти хочуть впевненості у завтрашньому дні, підтримки з боку влади.
За словами начальника відділу з питань розвитку фізичної культури та спорту міської ради Володимира Гамми, для футбольної команди створені відповідні умови — можливість тренування взимку на базі промислово-економічного технікуму, на стадіоні «Авангард» зроблено ремонт, облаштовано майданчик з тренажерами, створено побутові умови. Більша частина спортсменів працевлаштована в установах міста. Міська та районна влади протягом останніх двох років надали фінансової підтримки до 400 тис. грн. Зроблено кошторис футбольної команди на 2011 рік.
Звертаючись до присутніх, міський голова закликав футболістів до консенсусу в спорі, підтримав прагнення зберегти команду, яка протягом останніх років впевнено перебуває серед лідерів у області, стала віце-чемпіоном України серед аматорських команд. Здобуту славу втримати непросто, тому влада міста та району і в подальшому сприятиме розвиткові футболу. Для цього ведеться пошук джерел фінансування як у місцевому, так і в обласному, державному бюджетах, серед спонсорів. За допомогою звернулися і до Голови Верховної Ради України В.М.Литвина.
Голова РДА Л.М.Мартинюк запропонував провести збори співзасновників футбольної команди «Звягель-750» та виробити спільні дії щодо її збереження, шляхів подальшого існування, фінансування. На думку Леоніда Миколайовича, незадовільно організована робота стадіону «Авангард», базу якого можна було б передати орендарям з метою отримання додаткових коштів для потреб спорту.
В.І.Загривий вважає, що до майбутнього футбольної команди слід підходити виважено, враховуючи думку футболістів. Володимир Іванович висловився за те, щоб не проводити її юридичної реєстрації. Він дав доручення секретарю міської ради Олександру Атаманенку та заступнику міського голови Валентину Костюку організувати ревізію використання фінансової підтримки «Звягеля-750» за останні два роки.
З метою аналізу діяльності міського центру «Спорт для всіх», створеного на базі стадіону «Авангард», міський голова зустрівся з його керівництвом. Відбулася відверта розмова, оцінка роботи директора, інструктора, технічних працівників. Володимир Іванович розкритикував споживацьку позицію центру за останні роки. Влада налаштована допомагати, перш за все, тим, хто активно, творчо працює, а не перебуває лише в ролі «утриманця».
Наразі сніжна, морозна зима пройшла ніби у ведмедя в барлозі — у сні. У той час, як можна було за прикладом шкіл, бібліотек використовувати можливості та надавати різноманітні спортивні послуги населенню, заробляючи додаткові кошти, направляючи їх на розвиток матеріальної бази спорту та футбольної галузі. До наступної зустрічі, що відбудеться через тиждень, міський голова дав так зване «домашнє завдання» директору центру Павлу Осарчуку — підготувати конкретні заходи для перетворення стадіону «Авангард» у справжній загальноміський центр «Спорт для всіх».
С.ЧАЧИНА, начальник відділу інформації та зв’язків із громадськістю міської ради