ЗАЛІЗНИЧНИКИ МОДЕРНІЗУЮТЬ КОЛІЮ ВІД НОВОГРАДА ДО ЖИТОМИРА

У березні розпочалися роботи з модернізації залізничної колії на ділянці Житомир-Новоград-Волинський. Це виконується в рамках масштабного проекту з електрифікації ділянок Фастів-Житомир-Новоград-Волинський та Житомир-Бердичів.
На офіційному Інтернет-сайті Укрзалізниці, зокрема, повідомляється, що протягом 2011 року планується завершити електрифікацію Фастів-Житомир. Згодом дійде черга й до новоградського напрямку.
Модернізація колії та її електрифікація дозволить збільшити швидкість потягів на згаданих ділянках, тобто їхню пропускну здатність. Це, у свою чергу, дасть можливість дещо розвантажити основні залізничні магістралі, що сполучають захід і схід країни.
Як розповів заступник начальника станції Новоград-Волинський-1 Володимир ГЕРУС, на житомирському напрямку проводиться заміна колії із використанням 800-метрових безстикових рейок. Прокладається, так званий, «бархатний путь». Роботи тривають значними темпами. На початок квітня перекладено колії майже до станції Курне, а це — половина шляху.
Тож, у перспективі новоград-волинці отримають ­покращання залізничного сполучення з обласним ­центром, а можливо, — й із іншими регіонами України.
Олег БРЮХАНОВ