ХРОНІКА 17/2011

НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКИЙ: ЧУТКИ ПРО РОЗКРАДАННЯ ВІЙСЬКОВОГО МАЙНА ХІМБАТУ ПЕРЕБІЛЬШЕНІ
На адресу міського голови надійшла інформація від деяких громадян міста про нібито розкрадання майна, що залишилося на території колишнього хімбату, що змінив місце своєї дислокації.
Створена Загривим комісія з числа депутатів та працівників міської ради на чолі із Дмитром Ружицьким днями відвідала місце, яке півроку тому займали військові-хіміки.
Техніку, обладнання, меблі та інші матеріальні цінності, необхідні для подальшого використання, вони нещодавно перевезли на нове місце служби. Члени комісії переконалися в тому, що казарма, склади, інші приміщення знаходяться у нормальному стані, опломбовані, закріплені за певними військовослужбовцями. Ніяких проявів вандалізму члени комісії не виявили.
Навпаки батальйон матеріального забезпечення під командуванням підполковника Віктора Горічевського, котрий займав спільну із хімбатом територію, а це 28 га, попри обмежений контингент, на даний час підтримує належний порядок, благоустрій та цілодобово охороняє все майно.
Отже, чутки щодо розбазарювання державної власності значно перебільшені. Подальша доля цих будівель та землі вирішуватиметься відповідними державними органами.
НЕВІДОМІ ОБСТРІЛЯЛИ МАГАЗИН
У Малині обстріляли «Три дев’ятки»: кулі навіть пробили стіни всередині приміщення.
За однією з версій, у такий спосіб розважається теперішня молодь, хоча ­дехто не виключає і початок кримінальних розбірок за ласий шматок у центрі міста...
«ПОГОРІВ» НА ХАБАРІ
На Житомирщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову сільської ради.
За інформацією правоохоронців, він вимагав та отримав 1,4 тис. грн. хабара від приватного підприємця за неперешкоджання у здійсненні підприємницької діяльності на території села.
ЧЕРГОВЕ ВИКРИТТЯ МАХІНАЦІЙ РДА
У Житомирській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службовців одного з відділів райдержадміністрації.
За інформацією правоохоронців, вони придбали у відкритого акціонерного товариства кам’яне вугілля, вартість якого була завищена. У результаті протиправних дій державі завдано збитків на суму понад 103 тисячі гривень.
СКАНДАЛ НА ЖИТОМИРЩИНІ: ЯК ІНОЗЕМЦІ РОЗГРАБОВУЮТЬ ЗЕМЛІ
Обіцяли садити картоплю та вирощувати пшеницю та ще й побудувати дитсадок, а лишили після себе одні збитки. Турецькі підприємці, які взяли в оренду землю у селі Левків, вирили так званий «каньйон», аби вигідно продати левківський пісок.
За законом, на цій землі селяни мали б садити городину. Нині тут — величезний кар’єр. За словами левківського сільського голови Олександра Окочи, у земельних махінаціях винні представники фірми «Гульсан», котрі обіцяли побудувати тут дитсадок.
Олександр Окоча, левківський сільський голова: «Коли вони братимуть пісок для села Левкова, буде побудований дитячий садочок, але сталося так, як сталося — пісок забраний, грошей на дитячий садок немає».
Проте, дозволів на проведення будь-яких інших, окрім сільськогосподарських робіт, у орендаторів не було.
Сергій Кока, житомирський міжрайонний природоохоронний прокурор: «Без будь-яких дозволів, без правовстановлюючих документів на землю, без дозволу на зняття родючого шару грунту, без дозволів на видобування корисних копалин, фірмою «Бауком Україна» було порушено дану земельну ділянку з метою видобування піску. Внаслідок цього порушення було виведено із ладу більше двох гектарів сільськогосподарських угідь, на місці яких утворилися кар’єри».
За результатами перевірки, прокуратурою Житомирського району було порушено кримінальну справу. Адже за попередніми підрахунками екологічної інспекції із новоутворених кар’єрів було вивезено піску щонайменше на 5-7 мільйонів гривень. У порушників зовсім немає бажання відшкодовувати кошти або ж проводити будь-які відновлюючі роботи на пошкодженій землі.
Сергій Кока: «Приватна фірма відмовилася визнавати позов у суді і зараз, найнявши адвокатів, доводять, що вони нікому нічого не повинні відшкодовувати».
Поки селяни бідкаються, більше півсотні дітей чекають на новий дитсадок. А нині кар’єр забруднює відомі левківські джерела та річку, перетворюючись на смітник, куди жителі починають звозити різний непотріб.
НЕЙТРАЛІЗУВАЛИ НЕЗАКОННУ СХЕМУ ВВЕЗЕННЯ АВТОМОБІЛІВ
Житомирські митники виявили та нейтралізували незаконну схему ввезення на територію України транспортних засобів.
Днями працівники митниці зупинили автівки під керуванням громадян Німеччини та Литви. Іноземці ввозили в Україну автомобілі з метою їх розукомплектування та подальшого продажу без сплати належних податків та зборів.
Як з’ясували митники, впродовж минулого року спритними іноземцями було ввезено на територію області 40 транспортних засобів із порушенням митного законодавства України.
Враховуючи відсутність автомобілів, — безпосередніх предметів порушення митних правил, — у порушників у рахунок забезпечення стягнення штрафу вилучено три автомобіля престижних марок. На даний час порушено ряд справ, розслідування яких має з’ясувати всі шахрайські схеми.
НА ЖИТОМИРЩИНІ ПРИПИНЕНО ДІЯЛЬНІСТЬ ЗЛОЧИННОЇ ГРУПИ
За інформацією прес-служби Держфінмоніторингу, Держфінмоніторингом підготовлено та надано до МВС України узагальнений матеріал стосовно фінансових операцій, проведених групою підприємств, які могли бути пов’язані з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом.
Матеріал містив інформацію про операції, пов’язані з розрахунками купівлі-продажу об’єктів нерухомості, зокрема за 12 магазинів, що належали міській раді, та отримання поворотної фінансової допомоги на загальну суму 3,97 млн. грн.
Слідчим управлінням УМВС України в Житомирській області порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.4 ст.190 Кримінального кодексу України «Шахрайство, вчинене за попередньою змовою групою осіб та в особливо великих розмірах».
У ході досудового слідства встановлено суму легалізованих коштів, здобутих злочинним шляхом у розмірі 3,0 млн. грн., та додатково порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст.209 «Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, вчинена за попередньою змовою групою осіб, або у великих розмірах» Кримінального кодексу України.
На майно обвинувачених осіб накладено арешт на загальну суму 600 тис. грн., на даний час досудове слідство по кримінальній справі закінчено. Справа за обвинуваченням громадян, котрі причетні до злочинної діяльності підприємств, за ч.4 ст.190 та ч.2 ст.209 Кримінального кодексу України, направлена для розгляду до Коростенського районного суду Житомирської області.
ruporzt.com.ua

ПІДРІЗАВ СПІВМЕШКАНКУ, А ПОТІМ ВЧИНИВ САМОГУБСТВО
Днями до Богунського РВ УМВС України в Житомирській області надійшло телефонне повідомлення від диспетчера «швидкої» про надання медичної допомоги жінці, котра отримала тілесні ушкодження на території однієї з установ виконання покарань.
Працівники слідчо-оперативної групи райвідділу міліції, котрі прибули на місце події для перевірки інформації, встановили, що громадянин Туреччини, 1980 р.н., який відбуває покарання за раніше скоєний злочин, у кімнаті для довгострокових побачень установи наніс ножові поранення 21-річній співмешканці, жительці Донецької області. Після цього чоловік намагався покінчити життя самогубством.
Обоє були госпіталізовані до одного з лікувальних закладів обласного центру. Засуджений перебуває у спецпалаті під вартою.
За даним фактом працівниками Богунського РВ УМВС проводиться перевірка, за її результатами буде прийнято рішення відповідно до чинного законодавства.
ВЗГ УМВС України в Житомирській області