ЗІ СТАРТУ — В ДЕСЯТКУ

ЗІ СТАРТУ — В ДЕСЯТКУ

Новоград-волинська молодь вперше взяла участь у чемпіонаті України з важкої атлетики серед хлопців і дівчат віком до 13 років (м. Славутич, Київська область). Першопрохідцями стали вихованці тренера секції важкої атлетики ДЮСШ Валерія Постиженка — гімназист Олег Ніколаєнко та учень ЗОШ №3 Ярослав Кухтюк. Цікаво, що ці двоє юнаків з Новограда стали єдиними представниками Житомирської області на турнірі, на якому загалом виступили понад 250 спортсменів.
Перед учасниками стояло завдання виконати дві вправи — поштовх і ривок штанги. На кожну вправу відводилося по три спроби. У залік ішов кращий результат.
Десятирічному Олегу Ніколаєнку (вагова категорія — до 38 кг) вдалося виконати ривок зі штангою масою 32 кг, поштовх — 36 кг. Це дозволило посісти 7 місце серед двадцяти учасників.
Одинадцятирічний Ярослав Кухтюк (до 34 кг) серед вісімнадцяти учасників продемонстрував восьмий результат. Він набрав у сумі 62 кг
— 26 у ривку і 36 у поштовху.
Той факт, що хлопці не потрапили у призери, зовсім не бентежить тренера. Навпаки — Валерій Постиженко це розцінює як позитив і фундамент для подальших турнірів. Адже суперничати звягельчанам довелося зі старшими спортсменами.
«Для збірної Житомирщини, яка вперше брала участь у чемпіонатах України з важкої атлетики, потрапляння обох представників у десятку — це успіх. До того ж, є підстави говорити про перспективу, адже обом юнакам ще декілька років можна буде виступати саме в цій віковій групі. Підростуть, окріпнуть і матимуть шанси поборотися за призові місця», — говорить тренер.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА