«МИ ТВОРИМО ДОБРОБУТ...»

«МИ ТВОРИМО ДОБРОБУТ...»

ДО ДНЯ ПРАЦІВНИКІВ ЛЕГКОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ
Кожного ранку та по обіді до цього підприємства поспішають сотні жінок: вулиця просто розквітає різнобарвними хустинками, сарафанами, кофтинами, лунають вітання, чути неголосну бесіду, жарти… Складається враження, що це поспішає кудись одна велика родина. Хтось працює на підприємстві десятки років і добре пам’ятає історію його становлення, хтось щойно прийшов і лише освоює перші ази, проте кожного дня вони поряд, плече до плеча, справжні майстрині своєї справи, трудівниці ЗАТ ВКФ «Леся».
Напередодні їх професійного свята — Дня працівників легкої промисловості — ми завітали на підприємство і поспілкувалися з його керівником Тетяною Іванівною Климець, аби дізнатися, як нині живе підприємство:

— 12 червня ми святкуватимемо своє професійне свято — День легкої промисловості. Мабуть, жодна людина не може обійтися без нашої галузі – ми творимо добробут для кожної родини. І хоча швачка вважається жіночою професією, проте йдуть до нас працювати і чоловіки. Як кажуть, хто хоче заробити, — той роботи не цурається і не ділить її на чоловічу і жіночу, хоча все ж таки більшість колективу — це дійсно жінки. А це — свої особливості, бо, крім роботи, саме жінка, в першу чергу, має бути берегинею домашнього вогнища, знаходити більше часу для дітей, виконувати непросту хатню роботу. Тому прекрасній половині доводиться нелегко, і я особливо поважаю жінок за те, що вони з усім успішно справляються.
Сьогодні наша фабрика працює на потужному рівні — відкрилася нова лінія з пошиву чоловічих джинсових брюк. З червня 2011 року у нас підвищилася заробітна плата для відрядників. Якщо досі вона складала при невиконанні норм виробітку 1100 гривень, то стала 1200, а при виконанні норм виробітку з 1250 зросла до 1350. Крім того, є положення про преміювання наших працівників.
Напередодні свят є добра традиція згадувати найважливіші події у становленні підприємства. Ми прожили непростий рік, долаючи наслідки світової кризи. Саме життя ставило складні питання, і завдяки сумлінній праці нашого колективу, який робив усе можливе у виконанні поставлених завдань, ми досягли неабияких результатів. Сьогодні, у зв’язку з відкриттям нової лінії, що незабаром працюватиме у дві зміни, ми пропонуємо нові робочі місця.
Хочу нагадати, що у нас на підприємстві приділяється значна увага соціальному захисту працівників — є їдальня, медичний та стоматологічний кабінети, ми не маємо заборгованості з заробітної плати, вчасно сплачуємо податки до бюджету. Маємо всі підстави для того, щоб гордитися нашими професійними швачками, прекрасними спеціалістами служби управління виробництва та гарними фахівцями адмінуправління.
Тож дозвольте мені від імені всього керівництва привітати всіх працівників легкої промисловості, а працівників нашого колективу — насамперед, з наступаючим професійним святом та побажати всім здоров’я, миру і злагоди у родинах, добробуту, успіхів у всіх починаннях!
Розмовляла Лариса ГЕМБАРСЬКА
Фото Віктора ТИМОЩУКА