ЗРАНКУ — ІСПИТИ, ПОТІМ — СТРІЛЬБА З АВТОМАТІВ

ЗРАНКУ — ІСПИТИ, ПОТІМ — СТРІЛЬБА З АВТОМАТІВ

Броньований жилет та зброя — про це мріють усі хлопчакиВІЙСЬКОВІ ІНЖЕНЕРИ ОРГАНІЗУВАЛИ «ЕКШН» ДЛЯ ВИПУСКНИКІВ ІНТЕРНАТУ
Не кожен із цивільних має змогу постріляти з автомата. Проте випускникам школи-інтернату цими днями пощастило відчути і міць заліза, і силу автоматного залпу — військові шефи організували для підопічних не лише екскурсію у частину, а й вперше — на полігон.
Зустрічі дітей із військовими в інтернаті відбуваються традиційно — спільно проводять свята та професійно-орієнтаційну роботу. Цікаво, що серед випускників — чимало військових, є серед них і досить поважні та знані чини. Їх завжди радо вітають на зустрічах вчителі, цікавляться здобутками та досягненнями колишніх учнів. Тож нинішнім випускникам дев’ятирічної школи особливо цікаво було побувати на полігоні — хтозна, можливо, для когось із хлопців та дівчат цей день стане першим кроком на шляху до обрання майбутньої професії.
Жінкам військова форма личить не менше, аніж чоловікамЗагалом п’ятнадцять випускників взяли участь у екскурсії. Військові провели для них інструктаж, показали, як правильно треба збирати та розбирати автомати, продемонстрували прийоми стрільби. У бронежилетах та касках діти відчули себе героями бойовиків, ще й мали змогу постріляти по мішенях, кожному дали по 12 набоїв. Стріляли за бажанням: хлопці радо погодилися усі, а з дівчат наважилася лише одна учениця та двоє виховательок.
Продовжилася екскурсія на вододромі інженерного полку, де діти побачили плаваючу військову техніку. Після незабутнього видовища втомлених та задоволених школярів військові нагодували у солдатській їдальні. А на згадку дітям залишилися яскраві враження.
Юлія КЛИМЧУК
Фото Віктора ТИМОЩУКА

Майстер-клас вояків — це значно цікавіше за уроки математики...