«ОКРИЛЕНІ МОЛОДІСТЮ»

«ОКРИЛЕНІ МОЛОДІСТЮ»

У чудовому місті Звягелі, яке, наче гордий лебідь, розкинуло свої крила по обидва береги мальовничої річки Случ, є невеличкий, але добре відомий далеко за межами міста — професійний ліцей. Вже 45 років він відчиняє свої двері усім бажаючим стати кваліфікованими робітниками.
З давніх-давен людина замислювалася над своїм призначенням на Землі. Вона шукає шляхи самовираження, самоствердження, насамперед у професії, яку свідомо обирає. Правильний шлях до вибору головної справи життя може окрилити, дати можливість розкрити себе, як особистість. Саме такі, справжні особистості, крокували урочистою ходою 25 червня, це — випускники Новоград-Волинського професійного ліцею. А звуки народного духового оркестру привертали увагу мешканців міста, які шикувалися обабіч дороги, із захопленням вдивляючись у молодих юнаків та дівчат, котрі прямували до Палацу культури на урочистості з нагоди 45-річчя з дня заснування навчального закладу, що співпало з їх випускним вечором.
На ювілейний концерт завітало багато гостей, серед яких були представники районної, міської та обласної адміністрації, громади міста, працівники освіти, ветерани праці ліцею, колишні випускники, батьки.
Розпочався цей урочистий вечір з привітань заступника начальника управління освіти і науки Житомирської обласної державної адміністрації Миколи Васильовича Костюченка, котрий визначив Новоград-Волинський професійний ліцей, як один із кращих освітніх закладів Житомирщини. Микола Васильович висловив надію і впевненість у тому, що внесок педагогічного колективу та випускників ліцею в розбудову України буде ще вагоміший та побажав навчальному закладу ще більшого процвітання, довгого та світлого творчого шляху, а також було відзначено на обласному рівні роботу майстрів виробничого навчання Бридун Л.Р., Кизяк Л.В., Пшенишної Л.М., Кузьмінського В.А. , викладача історії Сидорука Ю.Й., керівника народного духового оркестру Гаврилюка П.В.
Без підтримки міського керівництва та громади міста наш ліцей не залишається жодного дня. З теплими словами побажань виступив заступник міського голови Костюк Валентин Андрійович.
Від районної влади вітальними словами звернувся до всіх присутніх заступник голови Новоград-Волинської районної ради Лосовський Микола Антонович.
Особливо приємно нам було почути вітання від одного з перших випускників нашого навчального закладу, а — нині помічника-радника Голови Верховної Ради В.М.Литвина — Завальнюка Анатолія Васильовича, котрий пишається тим, що закінчив ПТУ №7, — а нині професійний ліцей, який навчив його жити та проклав дорогу в життя. Анатолій Васильович зазначив, що професійністю наших випускників пишається не тільки Україна, а й увесь світ. Від імені Голови Верховної Ради Володимира Михайловича Литвина, Анатолій Васильович передав вітання особисто директору ліцею Паламарчуку М.Є. та усім його працівникам, висловив подяку усім землякам, котрі роблять важливу державну справу, та передав у подарунок ліцею «Історію України» за авторством В.М.Литвина.
Від імені ветеранів праці зі словами привітань виступив Лазебник М.Н., який подякував усім ветеранам праці й нинішнім працівникам за їх нелегку працю.
Ми щиро вдячні тим організаціям та підприємствам, які надали нам допомогу в буденному житті та не залишились осторонь при святкуванні нашого ювілею.
Вітання наших дорогих гостей перепліталося з виступами художніх номерів, підготовлених зусиллями учнівської молоді та працівників ліцею.
Усім присутнім запам’ятався виступ Миколи Євгеновича Паламарчука про те, як відбувалась розбудова училища, яка здійснювалася зусиллями працівників. Але хай там що, а в своїх учнів вони намагалися виховувати любов до праці та дисциплінованість. На щастя, зазначив Микола Євгенович, ліцей не має на сьогодні таких проблем, бо створені прекрасні умови для навчання, розвитку, самовдосконалення і відпочинку. Учні мають можливість безкоштовно навчатися в затишних кабінетах теоретичного навчання та виробляти практичні навички, в обладнаних по-сучасному майстернях.
Гадаємо, що наші випускники ніколи в житті не забудуть тієї дружньої атмосфери, що панує в ліцеї. Саме він навчив їх досягати мети, боротися за своє майбутнє. Саме тут вони відчули ціну праці. Ми впевнені, що наші учні все життя гордо носитимуть звання — випускники ліцею.
Н.ГОРДІЄНКО, Н.ГОРБЛЮК