НЕ ЧЕКАЙТЕ ДИВА. ДИВУЙТЕ САМІ!

НЕ ЧЕКАЙТЕ ДИВА. ДИВУЙТЕ САМІ!

Треба бути неабияким оптимістом, аби взяти на озброєння цей вислів та піти по життю, наче чарівник. Доторкнувся «чарівною паличкою» (а нею можуть стати як добре слово, так і приємна фантазія, втілена у реальність) до настрою людини — і на її обличчі з’явилася усмішка, опромінюючи теплом усіх довкола. І ось уже веселка виграє барвами на сонці там, де досі панувала сіра непривабливість…
Тільки комусь для відчуття казки потрібна, наприклад, подорож на далекі заокеанські острови, а інші спроможні створити Африку або ще якийсь екзотичний куточок під вікнами своєї багатоповерхівки. Як зробили це мешканці будинку №22, що на вулиці Рокоссовського.
За задумом мешканки будинку Віти Саух, поруч із дитячим майданчиком одного дня з’явився ще один — така собі казкова галявинка. Власними руками непосидючі сусіди, а головне — небайдужі люди, виготовили безліч цікавинок з того, що було у них під руками. Казкові герої «народилися» з дерева, квіти — із використаного пластику, навіть старе взуття, немов на подіумі, оригінально прикрасило подвір’я у ролі… вазонів під квіти.
Схожі майданчики, наповнені добрими «приколами», з’являються сьогодні у різних мікрорайонах Новограда, наче гриби після дощу. Ми вже неодноразово писали про це — дуже добре, що гарні приклади наслідують, цікаві ідеї отримують продовження і вибухають креативом.
Як виявилося, із цим у нашому місті дефіциту немає. Хтось черпає натхнення з Інтернету, хтось — із сусіднього подвір’я, ще хтось із задоволенням втілює те, про що давно мріялось, але ніяк не доходили руки. Тому серед фантазерів — і пенсіонери, і діти, і люди різних професій. Городяни, котрі створюють усю цю красу, — головне багатство міста. За кожною історією — різні творці, але є одне спільне, що об’єднує, — бажання подарувати радість іншим.
Тож давайте цінувати несподівану творчість, що виникла на вулицях Новограда. І вчити наших дітей, аби вони змалку цінували чужу працю. Красу легко зруйнувати, набагато важче — зберегти і примножити. А діти, котрі зростатимуть на красивих і комфортних подвір’ях, обов’язково стануть хорошими людьми.
Юлія КЛИМЧУК
Фото Віктора ТИМОЩУКА