«ДЕНЬ ПЕРЕДПЛАТНИКА» У ЗВЯГЕЛЬСЬКИХ ПОШТАРІВ

«ДЕНЬ ПЕРЕДПЛАТНИКА» У ЗВЯГЕЛЬСЬКИХ ПОШТАРІВ

Напередодні Всесвітнього дня пошти, 7 жовтня, працівники поштового відділення №1, що розташоване на площі Лесі Українки, провели акцію «День передплатника».
З вітальними словами до працівників пошти звернулися Наталія Володимирівна Даниленко, заступник голови РДА, Микола Антонович Лосовський, заступник голови районної ради. Гості відзначили почесною грамотою та премією листоношу с. Таращанка Н.О.Бурову.
Від влади міста поштовиків привітали Світлана Станіславівна Карпінська, начальник відділу економічного аналізу та планування міської ради, котра вручила подяку від мера міста В.І.Загривого начальнику ВПЗ-6 Г.В.Бабич, оператору ВПЗ-7 С.М.Черкес та листоноші ВПЗ-1 Л.В.Гудзь.
Щиросердечні вітання колегам прозвучали від начальника центру поштового зв’язку №4 Г.С.Бущенко. Зробивши маленький екскурс в історію, Ганна Степанівна відзначила, що цей день без перебільшення можна назвати святом усіх людей, адже нині всесвітня поштова мережа є найбільшою мережею фізичної доставки в світі. У Новоград-Волинському районі на сьогодні діють 21 поштове відділення, 9 — у місті та 6 пересувних ВПЗ, де працюють 280 листонош, 40 операторів, 97 начальників та 8 сортувальників пошти. Усі ці працівники та інші співробітники не тільки надають послуги споживачам, вони являють собою візитівку величезної служби загального користування, що відіграє важливу соціально-економічну роль у житті кожної країни, і без якої важко уявити наш світ.
Дирекція Житомирського поштового зв’язку відзначила листоношу ВПЗ с.Поліянівка О.В.Шевчук, двох громад­ських розповсюджувачів преси: — працівника держлісгоспу Фоміну О.П. та методиста відділу освіти Євпак О.М.
Привітальний лист від імені В.М.Литвина до дня пошти зачитав помічник голови Верховної Ради А.В.Завальнюк. Також Анатолій Васильович вручив премію листоноші села Курчиця Н.П.Михнюк.
Представники місцевих ЗМІ з найкращими побажаннями та бажанням співпраці вшанували поштовиків, вручивши цінні подарунки та грошові премії. Були відмічені одні з найкращих працівників. Представник газети «Лесин край» відзначила преміями С.В.Кочаткову (листоношу ВПЗ-8), Н.В.Шишківську (листоношу ВПЗ-4), Н.О.Тимощук (начальника ВПЗ с.Гульськ), Н.М.Дейнеку (листоношу ВПЗ с.Ярунь). «Новоград-Волинські новини» цінними подарунками нагородили Л.Л.Вознюк (начальника ВПЗ смт.Городниця), Н.В.Саксіну (начальника ВПЗ пересувне-1), К.О.Пінчук (листоношу ВПЗ с.Велика Горбаша). Редакція газети «Звягель», у свою чергу, з нагоди свята відзначила Пахолюк Тамару Володимирівну (листоношу ВПЗ-1), Бондар Юлію Зигмундівну (листоношу ВПЗ-6), Любченко Людмилу Болеславівну (листоношу ВПЗ с.Чижівка), Найман Світлану Вікторівну листоношу ВПЗ с.Наталівка). А першим двадцятьом передплатникам газети копменсувала половину вартості підписки «Звягеля».
З вітальним словом звернулася голова Ради ветеранів Лілія Андріївна Прокопова. Жінка-ветеран, котра не один десяток років віддала улюбленій справі, розповіла, що робота пошти починається з тієї хвилини, коли на роботу приходять оператори, листоноші, сортувальники. На їхні плечі лягають численні обов’язки від надання поштових послуг до простого спілкування з відвідувачами.
Наприкінці свого виступу Лілія Андріївна з колегами привітали гостей свята піснею, в якій прозвучали символічні рядки: «Відчиняйте вікна, відчиняйте двері — стать добрішими пора...».
Завітав на свято і депутат районної ради А.О.Газаров, котрий цінними подарунками привітав начальника пошти Г.С.Бущенко, листоношу ВПЗ-1 Т.В.Пахолюк, листонош ВПЗ с.Сусли Н.М.Денисюк, К.А.Климець та листоношу ВПЗ с.Івашківка Н.Д.Журавель.
Всіх присутніх чекали приємні сюрпризи: виставка-продаж товарів пошти, лотерея, яку відкрила старший інструктор відділу передплати Валентина Валентинівна Лукашишина та оголосила про умови участі перших передплатників у лотереї від відділення зв’язку.
Наприкінці з привітальним словом виступила голова профспілкового колективу відділення зв’язку Надія Степанівна Іщенко і запросила всіх відвідати виставку-дегустацію, адже поштарі вміють не лише працювати, а й відпочивати. Працівники пошти — це, в основному, жінки, — і матері, і бабусі, і молоді дівчата — справжні господині. Підтвердження тому — численні роботи і кулінарні вироби майстринь-рукодільниць. Завершила господарка виставки виступ піснею зі словами «И всё-таки почта остаётся почтой, и нам ни за что без неё не прожить…». Адже, щоб любити свою професію, нею потрібно жити.
Справжньою окрасою свята стали юні артистки — вихованці Палацу дітей та молоді — Дарія Шульга, Діана Завальнюк, Анна Коваленко, котрі своїми виступами надали святу неабиякої аури урочистості, святковості і запалу, та ведучі Олена Едуардівна Маркович — завідуюча відділом, керівник гуртка естрадного співу, Галина Оксентівна Кучинська — керівник гуртка «Автентичного співу» та Валентина Іванівна Мартинюк — керівник гуртка «Ансамбль бандуристів».
Всіх присутніх запросили передплатити газети, журнали та отримати заохочувальні призи від місцевих ЗМІ.
Всесвітній день пошти — це чудова нагода привернути увагу громадськості до діяльності поштової служби, до послуг, які вона пропонує споживачам, до цілей, які ставить перед собою. А «День передплатника» — ще одна нагода згадати про улюблене видання і передплатити для себе і родини!
Довідково. 9 жовтня поштовики всіх країн світу святкують Всесвітній день пошти на честь створення в 1874 році Всесвітнього поштового союзу — міжнародної організації, що об’єднує 191 країну і має статус спеціалізованої установи системи Організації Об’єднаних Націй. Україна ж увійшла до союзу у 1947 році і стала повноправним його членом.
Наталія ТАТАРИНЦЕВА
Фото Віктора ТИМОЩУКА