І ЛИЛИСЯ РІКИ... САМОГОНУ

У ході проведення оперативно-профілактичних заходів працівники міліції на території міста і району регулярно фіксують і документують факти зберігання й реалізації самогону, а також осіб, котрі зловживають спиртними напоями і ведуть антигромадський спосіб життя. Адже це стає причиною скоєння злочинів, зокрема, зростання кількості сімейних сварок, у ході яких застосовується фізична сила й, безпосередньо, громадяни, їхні малолітні діти отримують не лише душевні, але і фізичні травми.
Як розповів начальник сектору дільничних інспекторів, капітан міліції Олександр Вовченко, з початку 2011 року до адміністративної відповідальності за ст.176 КУпАП «Виготовлення та зберігання самогону і апаратів для його вироблення» притягнуто 235 мешканців міста і району, вилучено 195 літрів самогону, 2500 літрів самогонної закваски й 37 самогонних апаратів, та ще 42 мешканці міста і району — за придбання самогону й інших міцних спиртних напоїв домашнього виготовлення (ст.177 КУпАП).
Хотілося б нагадати, аби люди, котрі свідомо виготовляють і продають заради збагачення самогон, нарешті збагнули, що сьогодні їхніми клієнтами є алкоголіки, безхатченки, жебраки, а завтра така ж доля чекає на їхніх близьких і знайомих.
Так, в останній день жовтня дільничні інспектори міліції «зловили на гарячому» мешканку нашого міста, яка саме збиралася виготовляти самогон у домашніх умовах. У неї вилучено 180 літрів самогонної закваски і самогонний апарат. Готової продукції на той час не виявили. Брагу дільничні інспектори міліції у присутності понятих вилили, а самогонний апарат вилучили для подальшої утилізації.
О.КАЙДАНОВИЧ, лейтенант міліції