НОВОРІЧНЕ ВБИВСТВО

Ну що ж, як і минулого року, в Житомирському районі трапилася «новорічна різанина». На грунті чого, як думаєте? Раптово виниклих неприязних відносин поблизу місцевого «генделика»!
Один застосував «травмат», інший взявся за ніж...
Отож, уночі 2 січня до Житомирського РВ УМВС України в області надійшло повідомлення від диспетчера швидкої медичної допомоги про те, що в одному із сіл району, неподалік місцевого бару, виявлено двох чоловіків із тілесними ушкодженнями. Один із постраждалих ще до прибуття лікарів помер.
На місце події одразу виїхали слідчо-оперативні групи УМВС та Житомирського райвідділу, працівники яких з’ясували, що чоловіки є місцевими жителями, 1983 та 1979 років народження.
Під час зовнішнього огляду на тілі молодшого виявлено декілька ножових ран та поранення з травматичної зброї. Наразі проводиться судово-медичне обстеження щодо встановлення причин смерті хлопця.
Інший потерпілий був доставлений до однієї з лікарень обласного центру, де після надання медичної допомоги від госпіталізації відмовився.
Як розповів начальник УМВС України в Житомирській області Юрій Івакін, за даним фактом було порушено кримінальну справу за ч.1 ст.115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України, якою передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 15 років.
Особи підозрюваних у вчиненні цього злочину оперативникам карного розшуку вдалося встановити вже за декілька годин, відтак менше ніж за добу троє підозрюваних були затримані.
Попередньо встановлено, що близько опівночі з 1 на 2 січня між потерпілими та трьома немісцевими чоловіками на грунті раптово виниклих ­неприязних відносин виникла сварка, що переросла в бійку. У ході її перебігу один з учасників ­застосував пристрій для відстрілу гумових куль, а інший — ніж.
На даний час відносно одного з затриманих, 35-річного жителя Лугинського району, котрий і використовував ніж, обрано запобіжний захід — тримання під вартою, стосовно інших учасників — підписка про невиїзд.
«Рупор Житомира»