ЦИМ ДІТЯМ ОСОБЛИВО ПОТРІБНІ ЛЮБОВ ТА УВАГА

ЦИМ ДІТЯМ ОСОБЛИВО ПОТРІБНІ ЛЮБОВ ТА УВАГА

Вже традиційно, щовівторка, у Свято-Троїцькому кафедральному соборі проводяться заняття з дітками, хворими на дитячий церебральний параліч. Ці діти, які дуже рідко мають можливість побути у колі ровесників, погратися з ними, поспілкуватися, поділитися власними переживаннями, мріями, продемонструвати свої здібності, таланти, тепер кожного тижня зустрічаються у храмі, мають можливість послухати уроки Закону Божого, помолитися разом, задати питання священикам. А пізніше — малюють, співають, займаються з викладачами бісероплетінням. І все це спілкування відбувається у легкій і цікавій ігровій формі. На столах — чай і солодощі, лунає приємна музика, а на дитячих обличчях розцвітають щасливі посмішки, адже цим дітям особливо потрібні увага, підтримка, душевне тепло і любов.
Власне не лише заняттями обмежується це спілкування — з дітками працюють волонтери від Благодійного фонду Володимира Литвина «Майбутнє Полісся», які постійно активно опікуються і працюють з ними, а також члени молодіжного клубу «Ніка».
Нині продовжуються дні Великоднього посту, коли всі ми прагнемо духовного очищення, по-справжньому радують нас сонцем і теплом перші дні весни. І це надзвичайно символічно, коли тепло і любов душі своєї, весняне пробудження у прагненні творити добро, ми безкорисливо і щиро даруємо тим, хто цього потребує.
Лариса ГЕМБАРСЬКА
Фото Віктора ТИМОЩУКА