АВАРІЙНЕ ДЕРЕВО №13 ОБІЦЯЮТЬ ЗРІЗАТИ В ЦЬОМУ РОЦІ

АВАРІЙНЕ ДЕРЕВО №13 ОБІЦЯЮТЬ ЗРІЗАТИ В ЦЬОМУ РОЦІ

«Пише вам пенсіонерка Г.І.Іщук (вул.Я.Галана, 20/1). Прошу вашої допомоги, оскільки я зверталася у виконком три роки поспіль із заявою, щоб зрізали грушу біля мого будинку, але за цей час отримувала тільки відписки. Поблизу груші проходять лінії електромережі, дерево знизу роздвоєне, аварійне. Його може звалити буревій, а поруч — опора електромереж і мій будинок. Може бути біда…»
Це уривок із листа, який нещодавно надійшов на адресу редакції. За роз’ясненням щодо проблеми, порушеної в листі, ми звернулися до спеціаліста відділу благоустрою міської ради Антона ДЕМ’ЯНЕНКА.
— У нас існує графік зрізання аварійних дерев — своєрідний план, що затверджується на кожний рік. При його укладанні фахівці керуються, насамперед, мірою аварійності того чи іншого дерева. Також береться до уваги черговість надходження заяв, враховуються фінансові можливості. Суттєві корективи у план може вносити негода, коли після сильного вітру доводиться розчищати вулиці від зламаних дерев.
У цьому році, в першу чергу, маємо зрізати величезне дерево по вулиці Радянській, що знаходиться поблизу ­Будинку дитини. Також — по вулиці Івана Франка, 36, по Вокзальній, 38, де верба загрозливо нависає над сараями. Це декілька прикладів найбільш небезпечних дерев. А загалом у плані на черзі до зрізання перебуває близько трьох сотень. Щороку у міському бюджеті передбачається коштів на зрізання 50-70 дерев.
Груша, про яку йдеться в листі, на сьогодні значиться у нашому плані під номером 13. Тож, надіємося, що в цьому році до неї черга дійде, — ­пояснив Антон Дем’яненко.
Підготував Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА