Обласній і районно-міській організаціям ТСОУ виповнюється 75 років!

Обласній і районно-міській організаціям ТСОУ виповнюється 75 років!

7 жовтня — 75 років від дня створення Житомирської обласної організації Товариства сприяння обороні України. Відповідно, аналогічний ювілей відзначає і Новоград-Волинська районно-міська організація ТСОУ, як структурний підрозділ обласної.
Історія організації — це важкий шлях боротьби і перемог, школа виховання справжніх патріотів і захисників Батьківщини. У роки Великої Вітчизняної війни вихованці ТСОАВІАХІМу (перша назва) Житомирщини проявили героїзм, стійкість і відвагу, захищаючи Вітчизну. Понад півмільйона жителів області були відзначені урядовими нагородами, десятки стали Героями Радянського Союзу, 26 — повними кавалерами ордена Слави.
Після проголошення Україною незалежності на VІІ позачерговому з’їзді оборонного товариства було прийнято рішення про перетворення республіканської організації ДТСААФ у Товариство сприяння обороні України. Розпочалася нова віха в історії становлення й розвитку оборонної організації.
Важлива роль ТСОУ полягає у підготовці військово-технічних спеціалістів для Збройних Сил України. Товариство в цілому культивує 21 технічний, авіаційний і прикладний вид спорту. Серед них — автомобільні, мотоциклетні, водні види, радіоспорт і моделізм.
Новоград-Волинська районно-міська організація ТСОУ, яку із 31 березня 2006 року очолює Валентин Вращук, слідуючи головній меті товариства, з року в рік займає активну позицію щодо патріотичного виховання молоді. У цьому напрямку проводяться місячники оборонно-масової роботи, військово-спортивні ігри, змагання, зустрічі з ветеранами.
При організації діє автошкола, укомплектована досвідченими інструкторами, які не один десяток років віддали улюбленій справі. Серед кращих керівництво відзначає Аксентія Федоровича Хомечу, старшого майстра (працює з 1964 року), Василя Яковича Сусловця, викладача (працює з 1959 року), Леоніда Миколайовича Ничипорука, інструктора з індивідуального навчання водінню (працює з 1972 року), Анатолія Цезаровича Орищука, інструктора з індивідуального навчання водінню (працює з 1994 року), Олександра Володимировича Казніна, заступника директора (працює з 1986 року), Любов Анатоліївну Бочковську, інспектора з кадрів (працює з 1993 року).
«Нехай серця наповнюються гордістю за нашу державу, а ваша плідна праця буде надійною запорукою щасливого майбутнього», — зазначає у вітальних словах з нагоди ювілею від імені обласного комітету ТСОУ голова Житомирської обласної організації Михайло Ніколусь.
Олег БРЮХАНОВ