Майстра спорту у нокдаун відправив Олександр Фомін

Майстра спорту у нокдаун відправив Олександр Фомін

Збірна Житомирської області з боксу, до складу якої був включений звягельчанин Олександр Фомін, прямо таки нокаутувала збірні Полтавської та Київської областей. В обох матчевих зустрічах було зафіксовано однаковий рахунок — 5:1.
Підготовчі збори основного складу збірної області з боксу розпочалися ще 8 жовтня і проходили у Житомирі. У категорії 75 кг перший номер — Олександр Фомін, який, нагадаємо, працює тренером у новоград-волинській секції боксу.
Спочатку у складі семи спортсменів збірна вирушила до Полтави. Свій внесок у розгромний рахунок зробив і Олександр, який виграв у свого візаві усі три раунди.
А 19 жовтня у житомирському клубі «Каньйон» відбулася матчева зустріч зі збірною Київщини. Суперником Олександра Фоміна виступив майстер спорту України Олег Метлицький. Попри грізний статус опонента, звягельчанин відправив його у нокдаун у заключному раунді. Команда нашої області знову завершила протистояння впевненою перемогою.
Як розповів Олександр Фомін, зараз вирішується питання щодо участі обласної збірної у столичному турнірі, присвяченому річниці ви­зволення міста від німецько-фашистських загарбників.
Також місцеві боксери в очікуванні позитивних змін. Поки що тренування секції проходять у спортзалі, що у «Морському», але невдовзі секція боксу переїде у приміщення Молодіжного центру, де завершується облаштування спортивного залу.
А з нового року набудуть чинності зміни до існуючих правил. Боксерам-любителям відмінять використання захисних шоломів. Також вони проводитимуть бої без майок — як це зараз відбувається із професіоналами. Серед іншого зміни покликані зробити любительський бокс більш видовищним та спростити перехід спортсмена-любителя на професійний рівень.
Олег БРЮХАНОВ