Нова зала Будинку офіцерів і сучасна «тренажерка» — подарунок військовим до свята

Нова зала Будинку офіцерів і сучасна «тренажерка» — подарунок військовим до свята

Військові гарнізону відзначили професійне свято. У «тридцятки» (так у військових колах називають 30-ту ОМБр) для цього було одразу декілька вагомих приводів. По-перше, бригада вже другий рік поспіль визнана кращою у Сухопутних військах України. По-друге, завдяки підтримці колишнього командира, а нині — командувача 8-го армійського корпусу Петра Литвина, у Будинку офіцерів до свята презентували відремонтовану велику глядацьку залу, оновлену сцену та відкрили сучасну тренажерну залу.
Гарнізонний Будинок офіцерів — одна з найкрасивіших архітектурних споруд нашого міста. Для багатьох військових, особливо старшого покоління, із нею пов’язано чимало спогадів про роботу, відпочинок, цікаве насичене життя. Складні для України та армії часи позначилися на цьому гарнізонному закладі — коштів на ремонт не виділяли впродовж десятків років, а косметичні «штрихи» не допомагали підтримувати Будинок офіцерів у хорошому стані.
І ось, нарешті, це сталося: за сприяння командира корпусу у головній військовій залі зробили капітальний ремонт, у нові шати «одягнули» сцену, якій тепер може позаздрити й велика сцена Палацу культури. Директор Будинку офіцерів Володимир Опанасюк розповів, що якби не підтримка земляка, — військові ще довго чекали би цієї події, адже відремонтувати залу чиновники обіцяли давно, але безрезультатно.
— Потрібно було головне — бажання, яке втілилося у працю багатьох людей, — наголосив Володимир Опанасюк. — Я щасливий від цієї події, що усім нам, завдяки ініціативі, моральній та фінансовій підтримці Петра Михайловича, вдалося відтворити військовий храм мистецтва. Також хочу висловити подяку усім: підрядникам, військовослужбовцям, працівникам КЕЧі, колективу Будинку офіцерів.
Інша подія — відкриття спортивного центру — не менш значима для військових, адже раніше вони багато років займалися спортом у старій і тісній «тренажерці», а тепер вдосконалюватимуть фізичну підготовку у сучасних умовах, на новому спортивному інвентарі.
Серед вихованців ДНЗ №10 «Дельфін»  — багато дітей із сімей військовихПетро Литвин особисто відвідав урочистості, аби перерізати стрічку та привітати колег. Військові рідко виказують емоції, втім для рідного колективу, з якого починав кар’єрний шлях, командир корпусу не пожалів щирих слів подяки:
— Хвилювання переповнюють, адже у цьому колективі я зріс, від нього продовжую отримувати наснагу, відчувати довіру і повагу. Тому їхав до вас, товариші офіцери, прапорщики, сержанти і солдати, щоб подякувати. Вдячний командирам гарнізону, котрі з гідністю ведуть за собою колективи. Щиро бажаю, аби наш Новоград-Волинський гарнізон жив, працював і залишався взірцем у плані перспективного розвитку Збройних Сил.
Як завірив командир корпусу, командування продовжує активно працювати над покращанням умов для підлеглих. Зокрема, на полігоні 240-го військового центру підготовки ремонтують казарменний фонд, аби військовослужбовці на польових виходах перебували у нормальних умовах. Триває ремонт сховищ у парку бойових машин 2-го механізованого батальйону бригади. У 2013 обіцяють переобладнати казарми для проживання контрактників.
Президент України Віктор Янукович, під час масштабних навчань «Перспектива-2012», що проходили на Житомирщині, запевнив військових, що підхід до реформування армії в Україні буде принципово змінено. Зокрема, буде збільшено фінансування та соціальні гарантії для військовослужбовців. Мрії держави про контрактну армію потроху набувають реальних обрисів.
Юлія КЛИМЧУК
Фото Володимира ПОТАЙЧУКА