Проведено міжвідомчу нараду

Закон України «Про прокуратуру» (стаття 10) визначає як одну із функцій прокуратури координаційну діяльність у сфері протидії злочинності та корупції.
3 метою вжиття узгоджених заходів, спрямованих на зміцнення законності у сфері оплати праці, пенсійного забезпечення, у Новоград-Волинській міжрайонній прокуратурі
02.11.2012 р. проведено міжвідомчу нараду, тема якої: «Стан додержання вимог законодавства про сплату єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та про оплату праці в місті Новограді-Волинському та Новоград-Волинському районі».
У роботі заходу взяли участь представники міської, районної рад, райдержадміністрації, управління Пенсійного фонду України в м.Новоград-Волинський та Новоград-Волинському районі, об'єднаної державної податкової інспекції, міського та районного управління праці та соціального захисту населення, державної виконавчої служби, управління статистики.
Після заслуховування і комплексного розгляду існуючих проблем конкретні вимоги щодо погашення заборгованості були представлені керівництву ПАТ «Ярунська сільгосптехніка».
На нараді наголошено на гострій потребі поєднати зусилля органів виконавчої влади, контролюючих органів для того, щоб максимально вплинути на ситуацію, що склалася в місті та районі зі сплатою єдиного соціального внеску та оплатою праці працівників.
За результатами проведеного засідання розроблені відповідні заходи, спрямовані на підвищення ефективності роботи на вказаному напрямі.
Т.КРИВОШЕЙ, старший прокурор Новоград-Волинської міжрайонної прокуратури