Новоград-волинці спалили опудало Зими і зустріли Весну

Новоград-волинці спалили опудало Зими і зустріли Весну

Зима хоч і не жваво поступається своїми правами, але за календарем вже очікувана й люба весна. І хоч справжнє весняне тепло синоптики прогнозують нам на кінець березня, але минулої неділі, 3 березня, новоград-волинці зустрічали нову пору року на оригінальному обрядовому дійстві «Ой, прийшла весна, ой, прийшла красна!»
Свято має усі підстави стати у місті традиційним. Принаймні організатори з колективу Палацу культури завзято готуються до нього і прагнуть зробити цікавим, а головне — пізнавальним. Роблять це спільно з місцевими артистами і творчими колективами. Шкода, що цього разу їм довелося виступати, попри сильний вітер і холодну погоду, тому й охочих спостерігати за дійством виявилося небагато. Втім ті, хто прийшов, не пошкодували — брали участь у конкурсах та спалили опудало Зими.
Ведучій Олені Тимощук весну допомагали зустрічати самобутні фольклорні ансамблі «Ордана» і «Мальви», танцюристи з «Веселки», «Полісся» та «Лілеї», а також відомі новоградські виконавці. Хочете дізнатися більше про давні українські обряди зустрічі весни? Тоді приходьте наступного року на свято.
Юлія КЛИМЧУК
Фото Володимира ПОТАЙЧУКА