Скандальний пенальті приносить «Авангарду» перемогу

У черговому турі чемпіонату Житомирської області з футболу «Авангард» із величезними труднощами вдома переміг «Титан» із Іршанська, який підійшов до цього матчу у статусі лідера Північної групи. «Авангард» же, пропустивши декілька турів, оскільки, згідно з календарем, для нього були заплановані матчі кубку, перебував на шостій сходинці.
Перемогу приніс влучний удар Дмитра Лободіна з пенальті в середині другого тайму. Одинадцятиметровий штрафний удар, що став ключовим, викликав бурю невдоволення з боку гравців і тренера «Титану». Рефері зафіксував гру рукою у штрафному і ледве після цього не отримав «на горіхи» від розлючених гостей. Втім суддя витримав психологічний тиск і рішення не змінив, а Лободін свій шанс не згаяв — 1:0.
Відзначимо, що гра проходила за явної територіальної переваги «Авангарду», однак завершальна стадія атак новоградцям ніяк не вдавалася. Двічі «Титан» виручив каркас воріт, відмінну нагоду згаяв Ярослав Корнійчук. А гості, відверто кажучи, навіть не приховували, що згодяться на нічию. Про це вони говорили між собою у перерві. І вони таки могли досягти бажаного, коли, поступаючись у рахунку, пішли вперед значними силами, але їхнім ударам забракло влучності.
«Авангард», набравши 6 очок у трьох іграх, піднявся на 5 місце в турнірній таблиці Північної групи. Відстань до першого місця становить 4 очки, водночас решта команд у групі на даний момент провели на одну, дві, а то й навіть три гри більше.
* * *

Справжні дива у Південній групі творить городницьке «Полісся». Городничани 28 червня, у резервний день, удома перемогли «Шкіряник» із Бердичева — 2:1. А вже 30 червня, на виїзді, поклали на лопатки ФК «Миропіль» — 4:2. «Полісся» має стовідсотковий результат у п’яти іграх — 15 очок. Вище городницької команди у турнірній таблиці Південної групи тільки «Шкіряник», який має 16 очок, проте після 7 матчів.
Олег БРЮХАНОВ