Звернення керівництва району з нагоди 80-х роковин голодомору 1932-1933 р.р.

Шановна громадо Новоград-Волинського краю!
У цьому році Україна та світ вшановуватиме 80-ті роковини пам’яті жертв Голодомору-геноциду 1932-1933 р.р. Ця трагічна сторінка залишається незагоєною раною в історії нашого народу. Пам’ять про мільйони втрачених життів, біль сотень тисяч родин об’єднує більшість громадян України, які щороку в четверту суботу листопада запалюють свічку пам’яті та приходять до пам’ятних знаків у своїх містах і селах. Ця пам’ять активно сприяє суспільній злагоді та порозумінню між людьми, об’єднаними спільним болем за минулим і надією на майбутнє.
80 років відділяє нас від тих трагічних, кривавих літ, коли десятки тисяч людей з району і міста полягли кістьми в рідній землі від штучно створеного тодішнім режимом голоду і на чужині, під арештами, тодішньою владою закатовані, так звані, «вороги народу», а насправді — істинні землероби, хазяї на землі і хлібодари, уболівальники за українську сутність і Україну.
Україна та світ схиляють голову у скорботі.
Ми не забули.
Ми пам’ятаємо.
Шановні земляки!
Районна влада запрошує усіх небайдужих 23 листопада, о 9.30, до Меморіалу Пам’яті, що знаходиться на території Новороманівської сільської ради, взяти участь у мітингу-реквіємі на вшанування пам’яті померлих, згадати про всіх замучених голодом та засвітити цього дня свічку пам’яті — знак нашої скорботи і світло нашої надії на краще майбутнє.
Звертаємося до церков та релігійних організацій із проханням провести панахиди й узяти участь у жалобних заходах із вшанування пам’яті жертв Голодомору-геноциду 1932-1933 років. Нехай у ці скорботні дні піднесеться щира молитва до Бога про збереження нашого народу від подібних лихоліть у майбутньому.
Вічна пам’ять померлим!
Сергій ЛАВРЕНЮК, голова районної державної адміністрації
Франц ВЕСЕЛЬСЬКИЙ, голова районної ради