Спонтанний вияв доброти

Спонтанний вияв доброти

А чи задумувались ви над тим, що таке доброта? Звичайна людська доброта? Доброчесність? Чуйність? Справді, різні люди є на світі, з різними натурами, характерами, інтересами і смаками. А все ж, хочеться вірити, що більше таки хороших людей. Зла людина ніби постійно обкрадає себе, не вміє по-справжньому радіти, сміятися, любити. І якщо з юних літ не привчити себе тамувати в собі роздратування, недовіру, злість, то душа людська не ширшає — вона обростає ненавистю, поїдає саму себе. А потім, дивись — і висохло у душі живильне джерело, що допомагало жити, вірити, рухатись уперед. Отже, добро — не наука, воно — дія.
26 січня активісти молодіжного клубу «NIKA», вперше в Новограді-Волинському, на міському ринку «Урожай», провели акцію «Спонтанний вияв доброти».
На зборах клубу, за ініціативою волонтера Тетяни Лопатюк, одноголосно було прийнято рішення про проведення даної акції. Підготовка розпочалася за декілька днів. Активісти закупили цукерки, роздрукували на папері привітальні слова та прикріпили їх до кожної цукерки.
Одні активісти робили необхідні приготування, а інші, незважаючи на холодну, морозну погоду, о 10.00 вже зустрілися в одному з павільйонів ринку і розпочали акцію. Юнаки та дівчата з посмішкою на обличчі дарували цукерки з привітальними словами для продавців, покупців і просто зустрічних людей.
Люди з радістю приймали подарунки, і їх здивуванню не було меж, тому звідусіль було чути тільки: «Дякую. Будьте здорові, щасливі і завжди такі усміхнені та добрі. Що це за подія? За що ви даєте мені гостинець? Я звикла, що на ринку у мене тільки просять, а тут ви так гарно одягнені ще й роздаєте цукерки. І невже ви в мене взамін нічого не попросите?».
«Я проживаю в Києві і щойно приїхав звідти. Ви, часом, не з «Євромайдану»? Я не вірю, що ви не від політичної партії і просто так роздаєте цукерки. Що у вас за організація і хто вам допомагає фінансово?» — після таких конкретних запитань і наших впевнених відповідей Василь із Києва записав наші координати і пообіцяв обов’язково зустрітися з активістами клубу.
Після акції активісти зібралися за чашкою чаю з солодощами, привітали члена клубу з днем народження та поділилися враженнями з наставником клубу отцем Валентином. Отець Валентин схвально відгукнувся про проведений захід, подякував молоді за активність, дав певні настанови щодо діяльності клубу та поділився особистими думками на різні теми.
Спонтанний вияв доброти дійсно виявився таким. Молодь подарувала радість близьким та отримала часточку й собі, адже кожна добра справа завжди приносить користь, у першу чергу, нам самим.
Тож пам’ятаймо — ми не пасивний об’єкт, не травинка, котра, тріпочучи, чекає, що на неї наступлять. Ми — втілення надій наших батьків, ми — образ і подоба Господа. Пам’ятаймо про те добре, що маємо! Найкоротша відстань між людьми — усмішка. Частіше посміхайтеся, будьте добрими, говоріть добрі слова один одному, робіть добрі справи, і добро буде завжди у вашому домі, родині, а головне, — у вашому серці.
Волонтер клубу «NIKA»