Початок будівництва Палацу мистецтв — родзинка міського бюджету на 2014 рік?

Початок будівництва Палацу мистецтв — родзинка міського бюджету на 2014 рік?

Палац мистецтв, а також низка інших соціально-значимих об’єктів потрапили до переліку тих проектів, що фінансуватимуться у 2014 році за рахунок субвенції з Державного бюджету. Відповідне рішення міської ради було затверджене на, так званій, бюджетній сесії міської ради, що відбулася 30 січня.
За умови надходження субвенційних коштів, заплановано будівництво та ремонт восьми об’єктів, серед яких — два навчальні заклади (дахи будівель колегіуму та ДНЗ №16), два приміщення установ охорони здоров’я (реконструкція туберкульозного відділення під туберкульозний та шкірвенерологічний диспансер, амбулаторія загальної практики сімейної медицини міськрайТМО по вул.Рокоссовського, 27), два заклади культури (початок будівництва Палацу мистецтв на вулиці Шевченка, 14, ремонт у міському Палаці культури), Молодіжний центр (ремонт фасаду, покрівлі), будівництво систем постачання та водовідведення житлових мікрорайонів у південно-західній частині міста. Затверджено програму розроблення містобудівної документації міста на період 2014-2016 років. Про це повідомляє офіційний Інтернет-сайт міської ради.
Міська влада мріє перетворити пустир у центрі міста на Палац мистецтвПід час пленарного засідання депутати міської ради затвердили 14 рішень. Зокрема, ухвалено Програму соціально-економічного та культурного розвитку міста на 2014 рік, міський бюджет на 2014 рік.
Відзначається, що в бюджеті міста кошти значною мірою передбачено на найнеобхідніше — зарплату та енергоносії. Серед іншого у 2014 році державною програмою заплановані кошти на безкоштовне харчування всіх школярів.
71 тис. грн. буде спрямовано на підтримку міської футбольної команди «Авангард».
Депутат обласної ради, головний лікар міськрайТМО Василь Борис висловив стурбованість тим, що фінансування галузі з районного бюджету зменшено на 165 тис. грн., що може призвести до скорочення 50 осіб медперсоналу та погіршить медичне обслуговування.
Депутат міської ради, директор ЗОШ №7 Віктор Овдіюк вважає несправедливим, що другий рік поспіль будуть виділятися кошти на ті ж школи, що і в 2013 році.
Водночас прозвучали запевнення, що протягом року видатки з міського бюджету будуть коригуватися, у разі потреби будуть внесені необхідні зміни.
* * *

29 січня на сесії районної ради було прийнято районний бюджет на 2014 рік та низку галузевих програм соціально-економічного та культурного розвитку району, — повідомляє сектор інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю РДА.
Депутатами було затверджено загальний обсяг доходів та видатків районного бюджету в сумі 226125,5 тис. грн., у т.ч. дотацію вирівнювання в сумі 100953,1 тис. грн. Найбільшу питому вагу у доходах районного бюджету займає податок на доходи фізичних осіб — 96%.
Із загального фонду видатків районного бюджету, що становить 209303,6 тис. грн., планується направити на виплату заробітної плати працівникам бюджетної сфери 147743,5 тис. грн.; на оплату за використані енергоносії — 6716,9 тис. грн.
Також передбачено субвенцій із Державного бюджету на надання пільг, субсидій, допомоги найбільш соціально-незахищеним верствам населення, у відповідності до діючих законодавчих актів, на суму 99561,7 тис. грн. (загальний фонд) та по спеціальному фонду (на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах) — 1494,2 тис. грн.
Поряд із бюджетом району на 2014 рік та Програмою соціально-економічного розвитку району на 2014 рік депутати райради ухвалили Програму розвитку культури в Новоград-Волинському районі на 2014 рік та Програму збереження, відродження, розвитку художніх промислів у Новоград-Волинському районі на 2014-2015 роки.
Підготував Олег БРЮХАНОВ