Хроніка 11/2014

ДО МІЛІЦІЇ ЗВЕРНУВСЯ МАЙЖЕ ЧЕРЕЗ ПІВРОКУ
3 березня до міліції звернувся житель Яруня і повідомив, що у нього ще у вересні минулого року викрали електрокабель (чотирьохжильний) довжиною 30 м. Сума матеріального збитку — близько 500 гривень.
У ході оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановлили, що дану крадіжку скоїв 32-річний односелець, котрий у злочині зізнався.
ОБІКРАВ ПЕНСІОНЕРКУ
6 березня до працівників міліції звернулася пенсіонерка, мешканка с.Прихід, яка повідомила про крадіжку грошей.
На місце пригоди виїхала слідчо-оперативна група, яка в ході розслідування встановила, що 26 лютого мешканець с.Броницька Гута, котрий раніше притягався до кримінальної відповідальності, перебуваючи в будинку пенсіонерки, викрав у неї гроші в сумі 650 гривень. Ведеться слідство.
І ЗНОВУ МОБІЛКИ
Нещодавно 42-річна звягельчанка викрала у пенсіонерки, мешканки вулиці Фрунзе, мобільний телефон марки «Нокіа 101». За даним фактом ведеться перевірка.
ТЕЛЕФОННІ ШАХРАЇ
7 березня до чергової частини Новоград-Волинського МВ надійшов рапорт лейтенанта міліції Ю.Кухарського про вчинення шахрайських дій стосовно жителя с.Жолобне.
Згодом з’ясувалося, що 11 лютого невстановлена особа зателефонувала даному селянинові і повідомила, що в міліції знаходиться його син, і щоб той уникнув покарання, потрібно перерахувати гроші на номер, з якого телефонувала особа.
Гроші були перераховані приблизно через півгодини. А вже потім житель с.Жолобне зрозумів, що його обманули, завдавши йому матеріального збитку на 2067 гривень.
ПОКИ МОЛИЛАСЯ — ВКРАЛИ ВЕЛОСИПЕД
Днями до правоохоронців звернулася 35-річна жителька райцентру і повідомила, що приїхала велосипедом до молитвеного дому, пристебнула його ланцюжком до металевої огорожі та пішла на служіння. А коли вийшла, то її двоколісного транспорту вже не було.
Прибувши на місце події, правоохоронці одразу встановили особу злочинця. Ним виявився 30-річний місцевий житель. Проблеми із законом у нього виникали вже не вперше. Цей молодий чоловік встиг отримати строк за зберігання та збут наркотиків.
ЗЛИВАВ ДИЗЕЛЬНЕ ПАЛЬНЕ З АВТІВОК
До правоохоронців міськвідділу звернувся 45-річний житель райцентру і повідомив, що має у користуванні дві вантажівки. Як зазвичай, припаркувавши їх на подвір’ї свого домоволодіння, чоловік навіть не міг припустити, що хтось може зазіхнути на пальне, що знаходилось у баках його автомобілів. Проте днями, сівши за кермо однієї з вантажівок, не зміг зрушити з місця. Врешті чоловік зрозумів, у чому проблема, — хтось до останньої краплі позливав пальне. У баках знаходилось понад 90 літрів дизельного палива, а на сьогодні — це еквівалентно майже одній тисячі гривень.
У ході проведення оперативно-розшукових заходів працівниками карного розшуку було встановлено, що в даній крадіжці підозрюється сусід потерпілого. Проте за місцем проживання хлопця вже не було. Зрозумівши, що накоїв, той накивав п’ятами, сподіваючись уникнути відповідальності.
Інна ВОВЧЕНКО, Новоград-Волинський МВ

ЗБРОЯ

Новоград-Волинський МВ УМВС України в Житомирській області з 5 по 21 березня 2014 року проводить заходи щодо добровільної здачі населенням зброї, боєприпасів, спецзасобів, вибухових матеріалів, у тому числі незаконно вилучених у правоохоронних органів та спеціальних служб.
За інформацією звертатися за адресою: вул.Івана Франка, ЗА, м.Новоград-Волинський, каб. №41, тел.: 102; 5-22-25.


О.ЖУРАВЕЛЬ, т.в.о.начальника Новоград-Волинського УМВС України в Житомирській області, підполковник міліції