Чи можна називати побратимом того, хто свідомо відрубав тобі палець?

Чи можна називати побратимом того, хто свідомо відрубав тобі палець?

МІСЬКА ВЛАДА НОВОГРАДА ПРОДОВЖУЄ ВІРИТИ У ДРУЖБУ З КУРСЬКОМ, НЕ СТАВЛЯЧИ ЗНАК РІВНОСТІ МІЖ РОСІЙСЬКИМ НАРОДОМ І ПРЕЗИДЕНТОМ РОСІЇ
Олександр Трубніков, депутат Курських міських зборів 2-го, 3-го і 4-го скликань, котрий раніше неодноразово гостював у Новограді під час свята «Лесині джерела» і висловлював компліменти на адресу України, дякуючи за нашу гостинність, на своїй сторінці в соцмережі «Вконтакте» відверто схвалює анексію Криму, розміщуючи відповідні ілюстрації. Окремі з них — це неприховане глузування з України, її територіальної цілісності та останніх подій. Враховуючи це, а також демонстративне стягнення російських військ до кордонів з Україною, денонсацію угод, політичний шантаж і тиск, чи вбачає за таких умов подальшу співпрацю із російським містом-побратимом Курськом міська влада Новограда-Волинського? Із таким запитанням газета «Звягель» звернулася до заступника міського голови Сергія КОЛОТОВА.



— Сподіваюсь, що повного розриву побратимських відносин між містами України, Росії і Білорусі не відбудеться, — одразу підкреслив Сергій Юрійович. — У 2013 році Новоград-Волинська міська рада затвердила Угоду про встановлення побратимських відносин між містами Новоград-Волинський (Україна) і Курськ (Росія). Нагадаємо, що цій події передували тісні дружні зв’язки молоді міст, що були започатковані у міжнародному молодіжному таборі відпочинку «Криничка» у місті Рогачеві (Білорусь). Потім був міжнародний молодіжний табір відпочинку «Моноліт» неподалік міста Курська (Росія), обмін офіційними делегаціями і т.д. Тобто, спрацювала належним чином молодіжна дипломатія.
Ми ж ці відносини лише розвинули і закріпили офіційно. Ніякої помилки в цьому особисто я не бачу. Чому? А тому, що не можна ставити знак рівності між президентом Росії і всім російським народом. Тим більше, що є чимало людей, яких не засліпила брехлива московська пропаганда, і вони не втратили людську гідність, честь, совість. Вони не підтримують анексію Криму, а виступають за розвиток по-справжньому братніх добросусідських і партнерських відносин між народами Росії і України. Як приклад — десятки тисяч людей, які вийшли на мітинг у Москві підтримати територіальну цілісність України і засудити дії Уряду Росії.
Чимало молодих людей, які відпочивали у міжнародних молодіжних таборах спільно з українцями, незважаючи на можливі наслідки, в соціальних мережах щиро підтримують нас. А тому цих людей не можна сьогодні зрадити, а потрібно продовжувати з ними діалог. Звичайно, враховуючи реалії сьогодення, наші взаємовідносини таки зазнають певних змін, але дуже сподіваюсь, що повного розриву побратимських відносин між містами України, Росії і Білорусі не відбудеться.
Підготував Олег БРЮХАНОВ