Овочі стають доступнішими

У неділю після Великодня знову запрацював ринок «Урожай». Щоправда, не усі приватні підприємці вийшли на роботу, адже тиждень, що минув, зазвичай вважається в українців провідним.
Цінники на деяких продуктах радують, проте на інших — засмучують…
Після зими виснажений організм потребує вітамінів, і не дивно, що біля лотків із овочами та фруктами черги: огірки за два тижні втроє подешевшали – 11-15 грн./кг, редиска — 7-10 грн./кг, помідори — 24-27 грн./кг, червоний болгарський — 50 грн./кг, молода капуста здешевіла удвоє — 10-12 грн./кг, минулорічна білокачанна — 9 грн./кг, зелена цибуля — 2-3 грн./пучок, 30 грн./кг, печериці — 10, 15, 19 грн./кг, кабачки — 35 грн./кг, петрушка, кріп — 2 грн./пучок. Яблука — 6-12 грн./кг, груші — 20 грн./кг, банани — 22 грн./кг, апельсини — 14,50 грн./кг, лимони — 19-23 грн./кг, ківі — 23 грн./кг.
Картопля — 35 грн./відро, морква — 3-4 грн./кг, червоні буряки — 4-5 грн./кг, квасоля — 3 грн./склянка, цибуля ріпчаста — 12 грн./кг.
Доступна ціна на молоко — 8 грн./«півторачка», творог — 8-17 грн./шматочок, сметана збирана — 12 грн./півлітра, домашній твердий сир — 50 грн./кг, масло — 60 грн./кг, домашні яйця — 10 грн./десяток, фермерські — 8 грн./десяток, перепелині — 11 грн./20 шт.
В асортименті живої риби лише товстолоб — 16,50 та 19,50 грн./кг. Щодо замороженої: оселедець — 30 грн./кг, скумбрія — 50 грн./кг, мойва — 23,50 грн./кг, окунь — 55 грн., філе пенгасіуса — 36 грн./кг, аргентина — 34,50 грн./кг, хек — 33 грн./кг. Солена: хамса — 20 грн./кг, кілька — 22,50 грн./кг, оселедець — 32,50 грн./кг, скумбрія — 55 грн./кг.
У м’ясному павільйоні великого ажіотажу немає. Сама природа кличе нас на шашлички, звідси й ціни на філейку — 60 грн./кг, ошийок — 55-60 грн./кг, вирізка — 55 грн./кг, стегно — 47 грн./кг, сало — 15-33 грн./кг, подорожчав фарш — 45 грн./кг, яловичина — 35-60 грн./кг.
Ціни на крупи спинилися: пшенична, перлова — 4,50 грн./кг, «арнаутка» — 8 грн./кг, рис — 9-14 грн./кг, гречка — 8-10 грн./кг, горох — 5 грн./кг, макаронні вироби — від 5 грн./кг.
Підготувала Ольга ДЕМЧУК