Далеко не всі хлопці демонструють такі результати, як вона!

Далеко не всі хлопці демонструють такі результати, як вона!

Такими словами під час церемонії нагородження привітав звягельчанку Вікторію Кручок президент федерації пауерліфтингу, підводячи підсумки відкритого чемпіонату Європи з цього виду спорту, що відбувся 2-4 травня у Києві.
Вікторія Кручок здобула перше місце у становій тязі, показавши результат 157,5 кг. Це — світовий рекорд у її категорії (до 75 кг, юніори), а також виконаний норматив майстра спорту міжнародного класу!
«Вікторія — перша і єдина дівчина в Новограді (а, можливо, й у всій області), котра має звання майстра спорту міжнародного класу з пауерліфтингу. Бажаю їй подальших здобутків у спорті», — зазначив її тренер Вадим Омельчук.
Сам же Вадим посів друге місце у відкритій віковій категорії (вагова — до 90 кг), подолавши вагу 235 кг.
Відзначимо також, що Вадим Омельчук — тренер міської команди — був запрошений на чемпіонат Європи не лише в якості учасника, а й рефері, оскільки має звання судді національної категорії.
Відмінні результати продемонстрували Вадим Левченко і Олександр Рубанський. Левченко посів перше місце з жиму штанги лежачи у ваговій категорії до 90 кг, віковій — 13-15 років. Його результат (137,5 кг) — на сьогодні є світовим рекордом.
Рубанський став переможцем турніру у ваговій категорії до 60 кг, віковій — 18-19 років із результатом 175 кг. Він також є автором світового рекорду, піднявши штангу майже втричі важчу за себе!
Назар Сокол, піднявши 125-кілограмову штангу, посів 2 місце зі станової тяги у ваговій категорії до 67,5 кг, віковій — 16-17 років.
Додамо, що учасниками відкритого чемпіонату Європи з пауерліфтингу стали близько 150 спортсменів. Серед них — представники України, Словенії, Фінляндії, Словаччини, Грузії, Ізраїлю, Тайваню, Німеччини, США, Франції та інших країн.
Олег БРЮХАНОВ