Директори підприємств відвідали завод «Жако», де виготовляють солодощі

Директори підприємств відвідали завод «Жако», де виготовляють солодощі

Рада директорів уже традиційно збирається на місцевих виробництвах, обговорюючи проблеми і здобутки галузі. Такі зустрічі проходять щоквартально, а чергове засідання відбулося 22 травня на базі ТОВ «Нові ласощі Житомир», більш відомого новоград-волинцям як завод ласощів «Жако», керівником якого є Валерій Хістовий.
Відкрив раду директорів міський голова Володимир Загривий. Він підкреслив важливість подібних зустрічей, адже основними наповнювачами міського бюджету є великі промислові підприємства, тож саме від їх злагодженої та ефективної роботи залежить розвиток міста. Володимир Іванович проаналізував роботу економіки міста за перший квартал 2014 року, вказавши як на позитивні результати, так і на проблеми.
Голова ради директорів промислових підприємств міста Сергій Портянко акцентував на питанні підвищення тарифів на водопостачання та водовідведення. Наголосивши на тому, що вартість для промислових підприємств у Новограді — з найбільших в Україні.
Про тенденції у галузі наповнення державного та місцевого бюджетів розповіла перший заступник начальника Новоград-Волинської ОДПІ Анжеліка Бевза. Вона також відзначила найбільших наповнювачів бюджету міста: ТОВ ВО «Техна», ПАТ «Новоград-Волинський хлібозавод», ПрАТ «ВКФ «Леся».
Заступник міського голови Сергій Колотов підняв питання щодо неправомірних перевірок з боку контролюючих органів на підприємствах. Запропонував підтримати пропозицію встановлення 0,1% відрахування на розвиток інфраструктури міста тим виробникам, які проводять модернізацію підприємств, створюють нові робочі місця. Звернувся з пропозицією до керівників підприємств посприяти оздоровленню дітей працівників у літній період.
Директори мали змогу оглянути виробничу базу заводу «Жако». Зокрема, побачили виробничі цехи, обладнані високотехнологічним обладнанням від провідних світових виробників. Не кожне провінційне містечко може похизуватися роботою сучасної фабрики, яка має не тільки відоме ім’я, а й виготовляє продукцію, відому за межами України. На сьогодні повністю завершено будівництво фабрики, запущено першу лінію виробництва зефіру, мармеладу та пастили. На першому етапі створено 70 нових робочих місць. У подальшому планується розширення та експорт асортименту кондитерської продукції, створення восьми виробничих ліній, а це — щонайменше 400 нових робочих місць.
За матеріалом з сайту міста підготувала Юлія КЛИМЧУК