Екскурсії Україною довелося відкласти. Зате пізнали багато нового у рідному місті

Екскурсії Україною довелося відкласти. Зате пізнали багато нового у рідному місті

Коли червень гостинно відчиняє двері у літо, у школярів починається ІІІ-й семестр — навчальна практика. А у нас, п’ятикласників, вона пройшла уперше. Звичайно, готувалися ми заздалегідь. Разом із класним керівником Оленою Петрівною Коптійчук склали план роботи, намітили цікаві зустрічі, захоплюючі екскурсії. Нас манив Київ, Львів, чекали у Вінниці… Та через складну політичну ситуацію в Україні, плани довелося змінити. Тому екскурсії вирішили провести у рідному місті. І що цікаво, зовсім не шкодуємо про те, що довелося бути вдома. Адже побачене і почуте викликало незабутні враження.


Нас гостинно зустрічав 12-й інженерний полк. Ми познайомилися з буденним життям військовослужбовців, смакували армійські харчі. Побували на фабриці «Жако», привітний директор якої відкрив таємниці зефіру, що тут виробляється, і пригостив школярів. Гарно зустріли нас у ТОВ «Новотекс», яке спеціалізується на фарбуванні джинсів.
Секретами своєї роботи поділилися працівники швейної фабрика «Леся». І ми зачаровано спостерігали, як працюють справжні швеї-чарівниці. А ось працівники хлібозаводу розповіли про те, який нелегкий шлях проходить хліб, перш ніж потрапити на стіл. Нам представили найкращі вироби, зокрема новинки підприємства.
Не менш цікавою виявилася екскурсія до пожежної частини. Досвідчений пожежник розповів нам про те, як поводитися з вогнем та про правила поведінки під час пожежі.
Завершилася наша практика зустріччю з працівниками ДАІ. Ви не повірите, але ми, п’ятикласники, дізналися про місто так багато. Наш Новоград можна по праву назвати перлиною Полісся. І за все це ми завдячуємо нашим батькам і класному керівнику.
Учні 5-А класу НВК