Новоград-Волинський район очолює пелетон

Новоград-Волинський район очолює пелетон

І хоча мова нині піде не про вело- мото- чи автоперегони, в яких зазвичай терміном пелетон називають основну групу гонщиків у спортивній гонці, але констатуємо приємний факт: за спортивними показниками І півріччя 2014 р. Новоград-Волинський район посідає перше місце серед районів області. До того ж, у 2013 році Новоград-Волинський район посів друге місце (після м.Житомир).
У відповідності з єдиною спортивною класифікацією України та на підставі результатів змагань, виконано класифікаційні нормативи:
62 першорозрядників, 13 кандидатів у майстри спорту України, 3 майстри спорту України з армспорту (Олександр Пінчук, Світлана Дроздюк, Марина Нефідович) та майстер спорту України міжнародного класу з вільної боротьби Тетяна Лавренчук.
У районі функціонує районна ДЮСШ, де у 8 відділеннях (волейбол, настільний теніс, греко-римська боротьба, важка атлетика, бокс, армспорт, гирьовий спорт, карате WKF) працює 11 тренерів-викладачів та займається 244 учні. У центрі творчості, спорту та туризму учнівської молоді відділу освіти райдержадміністрації у 7 відділеннях (футбол, волейбол, баскетбол, настільний теніс, легка атлетика, вільна боротьба, шашки) працює 15 тренерів-викладачів, які виховують 540 учнів.
Учні районної ДЮСШ та ЦТСТУМ відділу освіти райдержадміністрації взяли участь у 31 районному заході та змаганнях. Успішно брали участь у обласних змаганнях, міжнародних та всеукраїнських турнірах. У районі до пріоритетних олімпійських видів спорту належать футбол, волейбол, настільний теніс, вільна та греко-римська боротьба. Вперше за всю історію участі у чемпіонаті області ФК «Полісся» смт.Городниця став чемпіоном у вищій лізі з футболу (2013 рік). Вагома заслуга в успіху футбольної команди голови організації ФК «Полісся» В.М.Кириєнка та засновника клубу П.В.Марчука. У цьому році відновився обласний дитячий футбольний фестиваль на приз клубу «Шкіряний м’яч», у якому успішно змагалися наші юні футболісти 2000-2001 р.н. — друге загальнокомандне місце (тренери ЦТСТУМ відділу освіти РДА Ю.М.Павлюк, В.Ф.Іляхов). Вихованці тренера-викладача районної ДЮСШ О.А.Ксенза з волейболу у чемпіонаті області серед юнаків 2000-2002 р.н. посіли почесне друге місце.
Протягом останніх двох років радують досягнення наших тенісисток малої ракетки Оксани Близнюк та Ірини Чечет (тренер районної ДЮСШ А.В.Чечет). Три чемпіонати області поспіль — переможні для наших спортсменок.
Перше місце за кількістю набраних очок у рейтингу олімпійських видів спорту в області посідає вільна боротьба. Тетяна Лавренчук — майстер спорту України міжнародного класу, член збірної команди України, чотириразова призерка чемпіонату Європи. Юлія Лісовська входить до резервного складу національної збірної (тренер-викладач спортсменок С.М.Мельник). Підростає молоде покоління, призери чемпіонатів області Діана Гальчук, Анастасія Лавренчук, Валентин Гудзовський, Олександр Алексюк, Вікторія та Олександра Матвійчуки.
У районній ДЮСШ відкрилися гуртки з важкої атлетики та боксу. Надіємось, що і тут ми будемо займати гідні місця у чемпіонатах області, міжнародних та всеукраїнських турнірах.
До пріоритетних не олімпійських видів спорту у районі належать армспорт, гирьовий спорт, шашки, карате WKF. Ми пишаємося, що у районній ДЮСШ працює Заслужений тренер України з армспорту Г.Д.Данюк. 50% набраних очок у рейтингу видів спорту у чемпіонаті області, України, Європи, світу належить армспорту. У скриньці їхніх здобутків — чемпіонство області серед юнаків, юніорів, дорослих, ветеранів та спортсменів-інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату. Чемпіонство Олександра Пінчука, Світлани Дроздюк, Вікторії Степанюк у чемпіонаті України та призерів Федора Рєпкова та Віктора Захарчука.
Завжди тримає марку тренер-викладач районної ДЮСШ з гирьового спорту, Заслужений працівник фізичної культури і спорту України, багаторазовий чемпіон світу серед ветеранів О.М.Дідовець та його кращі вихованці Ліля Литвинчук і Вікторія Степанюк — багаторазові чемпіони області, переможці міжнародних та всеукраїнських турнірів. Вікторія Степанюк — чемпіонка України 2014 року, член збірної команди України.
Другий рік поспіль радують вихованки тренера-викладача ЦТСТУМ відділу освіти РДА Ю.П.Чижевського Наталія Букацька та Софія Бойко, які перемагають у чемпіонатах області з шашок-64, шашок-100 (класична, блискавична, швидка гра).
З 1 вересня 2013 року у районній ДЮСШ відкрито відділення карате WKF в с.Наталівка. За цей період вихованці відділення (тренер-викладач Р.В.Загривий, який одночасно є директором Новоград-Волинської ДЮСШ районної ради) взяли участь у чемпіонаті області, всеукраїнських та міжнародних турнірах. Дмитро Адамський, Володимир Назаренко, Поліна Осіпова — чемпіони області 2014 року та призери міжнародних турнірів «Київ Open» (м.Київ), «Юніор cup» (м.Львів).
Вітаючи колег зі святом, хочеться побажати міцного здоров’я, злагоди, мирного чистого неба, нових спортивних досягнень. А ветеранам спорту, котрі багато років життя віддали цій прекрасній галузі — В.В.Гончаруку, П.А.Чурсіну, П.О.Піярському, В.В.Стародубу, В.Я.Мельничуку, Б.С.Осіпчуку, В.О.Примаку, В.І.Пукасу, Л.М.Пукасу, І.С.Амрошу, В.П.Бєлому, М.Д.Процюку, В.Ф.Вознюк, А.І.Шокур, М.І.Корнійчуку, Г.І.Челядіну — бажаємо, щоб спортивний дух ніколи не згасав у ваших серцях.
П.ПОДКАУРА, головний спеціаліст сектору cім’ї, молоді та спорту РДА