На черговому засіданні виконавчого комітету Новоград-Волинської міської ради, окрім поточних питань, обговорювалось питання енергоспоживання

9 грудня під головуванням міського голови Володимира Загривого відбулося чергове засідання виконавчого комітету Новоград-Волинської міської ради.
На початку засідання члени виконавчого комітету обговорили питання енергоспоживання. За повідомленням першого заступника міського голови Миколи Усенка, місто споживає близько 195 тис. кВт/год на добу: населення — 70 тис. кВт/год, промисловість — 70 тис. кВт/год, бюджетні установи — 54 тис. кВт/год. Таким чином, загалом підприємства міста споживають близько 35% електроенергії.
За словами члена виконавчого комітету Сергія Портянка, ПАТ «Новоград-Волинський хлібозавод» уже декілька разів використовував дизельний генератор, у зв’язку з відключенням електроенергії під час виробництва продукції. Проте, як наголосив Сергій Федорович: «Якщо ми можемо витягнути хліб з печі, щоб він не згорів і не було збитків, то запустити всі лінії виробництва технологічного процесу в повному обсязі ми вже не можемо, оскільки не вистачає потужності, і в такому випадку може працювати тільки одна лінія. Тому при відключенні енергопостачання можуть виникати проблеми із забезпеченням міста хлібобулочними виробами в повному обсязі і відповідно до графіку».
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради