Змінено принципи фінансування ДЮСШ

Реформи, які зараз відбуваються в нашій державі, також стосуються і сфери фізичної культури та спорту. Днями відбулася тренерська рада ДЮСШ з питань обговорення проекту нового закону України «Про фізичне виховання та спорт». На порядок денний було винесено питання загального фінансування ДЮСШ та оплати комунальних послуг закладу.
А саме — фінансування тепер буде здійснюватися не на кількість жителів міста, як було раніше, а на кожного вихованця ДЮСШ, у розмірі 150 грн. на місяць. Тренерська рада підтримує це рішення, оскільки вважає, що воно дасть можливість покращити якість навчально-тренувального та змагального процесу та збільшить заробітну плату тренерам-викладачам ДЮСШ, яка на даний час низька, що ганебно впливає на приток молодих фахівців у ДЮСШ.
Стосовно питання часткової оплати батьками навчання вихованців у ДЮСШ у розмірі 60 грн. на місяць, то тут комітет Верховної Ради України з питань фізичної культури та спорту і Міністерство молоді та спорту України виступає рішуче проти, оскільки вважає, що при теперішньому становищі, що склалося в нашій державі, такі рішення можуть призвести до повного знищення дитячо-юнацьких спортивних шкіл в Україні.
Комітетом Верховної Ради України з питань фізичної культури та спорту і Міністерством молоді та спорту України було розглянуто три варіанти оплати комунальних послуг ДЮСШ, а саме: про звільнення від оплати комунальних послуг ДЮСШ повністю; про оплату комунальних послуг ДЮСШ на рівні фізичних осіб; про пільгову оплату комунальних послуг. Вирішення цього питання покладається на міську владу, яка приймає рішення щодо сплати комунальних послуг ДЮСШ, відповідно до платоспроможності місцевого бюджету. Тож, тренерська рада звертається до місцевої ради з проханням вирішити це питання на користь ДЮСШ.
Тренерська рада висловлює подяку місцевій владі в особі міського голови В.І. Загривого та першого заступника міського голови М.Г.Усенка за проведений якісний капітальний ремонт приміщення ДЮСШ (площа Лесі Українки, 9) та закінчення капітального ремонту спортзалу по вулиці Соборності, 7.
В.ЄРМАКОВ, директор ДЮСШ, Заслужений працівник фізичної культури та спорту України