На сесії міської ради затверджено зміни до бюджету міської територіальної громади на 2021 рік

На сесії міської ради затверджено зміни до бюджету міської територіальної громади на 2021 рік

\"На4 березня відбулося пленарне засідання 5-ї сесії міської ради восьмого скликання, на порядок денний якого було внесено понад 70 питань.
Більшість рішень схвалено за скороченою процедурою. Усі вони попередньо розглянуті, обговорені та узгоджені на засіданнях постійних комісій та погоджувальній раді.
Депутати затвердили звіти про виконання бюджету Новоград-Волинської міської об’єднаної територіальної громади, Великомолодьківської, Дідовицької, Наталівської та Пилиповицької сільських рад за 2020 рік.
Погодили внесення змін та доповнень до низки міських програм щодо діяльності та розвитку різних галузей, зокрема Програми економічного і соціального розвитку Новоград-Волинської міської територіальної громади на 2021 рік; Програми залучення інвестицій у Новоград-Волинській міській об’єднаній територіальній громаді на 2017-2021 роки; Комплексної програми «Соціальний захист» на 2018-2021 роки»; Програми соціальної підтримки учасників антитерористичної операції, операції об’єднаних сил, членів сімей загиблих учасників антитерористичної операції, операції об’єднаних сил, внутрішньо переміщених осіб із тимчасово окупованої території, районів проведення антитерористичної операції, операції об’єднаних сил на територію Новоград-Волинської міської територіальної громади на 2021 рік; Програми про відшкодування витрат із перевезення учнів та педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти Новоград-Волинської міської об’єднаної територіальної громади на 2019-2021 роки; Програми розвитку фізичної культури і спорту Новоград-Волинської міської територіальної громади на 2019-2021 роки; Програми сприяння духовності, моральності, сімейним цінностям та здоровому способу життя на 2019-2023 роки.
Також підтримано низку галузевих програм. Серед них — Програма розвитку освіти Новоград-Волинської міської територіальної громади на 2021-2025 роки; Програма місцевих стимулів для працівників закладів охорони здоров’я Новоград-Волинської міської територіальної громади на 2021-2025 роки; Програма лікувально-профілактичної стоматологічної медичної допомоги дітям у закладах загальної середньої та дошкільної освіти Новоград-Волинської міської територіальної громади на 2021-2022 роки.
Із метою налагодження ефективного цивільно-військового співробітництва та сприяння розв’язанню соціально-побутових проблем військовослужбовців місцевого гарнізону, сесією міської ради схвалено Програму шефської допомоги військовим частинам Збройних сил України, розташованих на території Новоград-Волинської міської територіальної громади та матеріально-технічного забезпечення Новоград-Волинського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки на 2021-2023 роки. Затверджено Комплексну програму забезпечення охорони прав і свобод людини, протидії злочинності, підтримання публічної безпеки і порядку в Новоград-Волинській міській територіальній громаді на 2021-2025 роки.
\"НаПісля обговорення та дискусій депутати затвердили Програму фінансової підтримки комунальних підприємств Новоград-Волинської міської ради на 2021-2023 роки та Порядок використання коштів, передбачених у бюджеті Новоград-Волинської міської територіальної громади для її надання. Також схвалено низку рішень, що регулюватимуть діяльність галузі житлово-комунального господарства та комунальної власності: затверджено Програму поводження з тваринами та регулювання чисельності безпритульних тварин на 2021-2025 роки; внесено зміни до Програми приватизації майна комунальної власності Новоград-Волинської міської об’єднаної територіальної громади на 2020-2024 роки; Програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2019-2021 роки; Програми підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків Новоград-Волинської міської об’єднаної територіальної громади на 2020-2023 роки.
Не отримало підтримку депутатів питання щодо створення комунального підприємства «Новоград-Волинський полігон ТПВ», яке планувалося створити з метою належного утримання полігону твердих побутових відходів.
Внесено зміни до складу виконавчого комітету міської ради. До його складу відтепер введено заступника командира військової частини А0409 Віталія Хижняка та за пропозицією Ради директорів промислових підприємств — директора ТОВ «РГТ-Україна» Дениса Трифонова. Також змін зазнала структура виконавчих органів Новоград-Волинської міської ради.
Найтривалішим стало обговорення щодо внесення змін до бюджету на 2021 рік. З інформаційним матеріалом депутатів міської ради ознайомила начальник фінансового управління міської ради Ірина Ящук. Схвалено розподіл вільного залишку бюджетних коштів погалузево, перерозподілено видатки загального та спеціального фондів, а також погоджено спрямування коштів вільного залишку загального фонду до бюджету розвитку (капітальні видатки). Серед іншого, у бюджеті на 2021 рік передбачено видатки на медичну галузь (виділення коштів на доплати та страхування медичних працівників, придбання медичного обладнання та засобів індивідуального захисту, будівництво системи кисневого забезпечення лікарняних корпусів КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО» та інше); житлово-комунальну галузь (нове будівництво та капітальний ремонт вуличного освітлення, будівництво водогонів у мікрорайонах «Дружба» та «Кар’єр», капітальний ремонт дорожнього покриття вулиці Відродження; капітальні ремонти житлового фонду, ліфтів, поточні ремонти доріг та тротуарів). Планується будівництво універсального спортивного майданчика для занять різними видами спорту по вулиці Толубка. Запланована розробка низки важливих проєктно-кошторисних документацій, зокрема проєкту «Безпечне місто». Виділено кошти на продовження ремонтно-реставраційних робіт будівлі кінотеатру (Молодіжного центру).
Рішенням міської ради, враховуючи пропозиції робочої групи з питань реформування системи позашкільної освіти, з метою розвитку позашкільної освіти, створено комунальний заклад «Центр позашкільної освіти». Установа створена шляхом реорганізації Палацу дітей та молоді міста та Новоград-Волинського центру науково-технічної творчості учнівської молоді шляхом злиття.
Депутати заслухали інформацію про стан житлово-комунального господарства територіальної громади та аналіз стану комунальних підприємств та інформацію про хід виконання у 2020 році міської цільової соціальної Програми забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа на 2018-2022 роки.
Депутати прийняли низку звернень: до Президента України, Прем’єр-міністра України, Верховної Ради України щодо необхідності прийняття Закону України «Про муніципальну варту»; до Кабінету Міністрів України — щодо необхідності підвищення заробітної плати працівникам закладів охорони здоров’я.
З інформацією щодо будівництва та ремонту доріг, зокрема можливостей залучення коштів ДФРР, виступив депутат Житомирської обласної ради Олександр Ющенко.
Детально ознайомитися з усіма прийнятими рішеннями, після їх підписання, можна буде на офіційному сайті міської ради в рубриці «Документи» — «Рішення міської ради».
Результати поіменного голосування депутатів розміщено в рубриці «Депутатський корпус» — «Сесії міської ради» — «Результати поіменного голосування» за посиланням.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради