У Новоград-Волинському районі епідситуація на коронавірусну інфекцію — критична

Про це повідомляє КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО».
«Станом на 10 березня у КНП «Новоград-Волинське міськрайТМО» з підтвердженим діагнозом на коронавірусну хворобу (COVID-19) та запаленням легень перебуває 95 хворих, у тому числі — 2 дітей. Із підозрою на коронавірусну інфекцію та запалення легень — 3 хворих (у тому числі — одна дитина). У важкому стані — 49 хворих (3 — на апараті ШВЛ). На кисневій підтримці — 46 пацієнтів. Загалом на стаціонарному лікуванні перебуває 98 пацієнтів, загальний стан хворих — від середнього до вкрай важкого ступеня.
За останню добу зареєстровано один летальний випадок унаслідок ускладнення коронавірусної хвороби. Помер чоловік віком 68 років із міста Новограда-Волинського», — йдеться в повідомленні.
10 березня міська рада інформувала, що протягом попередньої доби серед жителів міста виявлено 3 нових лабораторно підтверджених випадки захворювання на коронавірус.
Упродовж минулих вихідних серед жителів міста виявлено 140 нових лабораторно підтверджених випадків. Від ускладнень коронавірусної інфекції цими днями померли жителі міста 1953 та 1943 р.н.
Станом на 10 березня отримують лікування в амбулаторних умовах (удома) під наглядом сімейних лікарів 977 осіб із лабораторно підтвердженим випадком COVID-19, у тому числі — 39 дітей.
Відвідування хворих із коронавірусною хворобою в інфекційному відділенні та пацієнтів із підозрою на коронавірусну хворобу на площах кардіологічного та дитячого відділень категорично забороняється.
Лікарі консультують родичів щодо стану здоров’я хворих за телефонами:

  • інфекційне відділення — з 15 до 16 год, тел.: 3-51-59;

  • кардіологічне відділення — з 13 до 14 год, тел.: 3-50-85;

  • дитяче відділення — з 13 до 14 год, тел.: 3-50-85;

  • неврологічне відділення — з 13 до 14 год, тел.: 3-50-85.


Графік прийому передач для хворих, які перебувають в інфекційному відділенні, — 11:00-12:00 та 15:00-17:00.
Шановні мешканці! У зв’язку зі складною епідемічною ситуацією щодо коронавірусної інфекції, необхідно дотримуватися карантину в громадських місцях, закладах освіти, на роботі та в побуті; одягати захисні маски та дотримуватися відповідної дистанції, без нагальної потреби не відвідувати медичні заклади та залишатися вдома. При погіршенні самопочуття не займайтеся самолікуванням, звертайтеся до свого сімейного лікаря в телефонному режимі.
За матеріалами міської ради та міськрайТМО