Сучасний флюорограф — на службі в людей

Новий пересувний флюорограф розпочав обслуговувати жителів району, завдяки зібраним сільськими, селищною радами та виділеними з районного бюджету коштам.
Одними з перших скористатися послугами сучасного медичного обладнання змогли жителі села Пилиповичі — рентгенобстеження можна було пройти у подвір’ї АЗПСМ. Громада села не знехтувала такою нагодою — 110 осіб у перший же день пройшли обстеження.
Головний лікар міськрайТМО Василь Борис відмітив важливість флюорографа для мешканців району. Адже його мобільність дозволяє перевірити та вчасно продіагностувати значно більшу кількість людей, особливо у віддалених населених пунктах району. Окрім того, нове обладнання європейських стандартів дає менше опромінення на організм людини та забезпечує високу якість знімків.
— За планом-графіком виїзного обстеження мешканців району, до нового року пересувний флюорограф надаватиме послуги мешканцям району, яких обслуговує 13 АЗПСМ. Сподіваємося, що наші громадяни скористаються такою можливістю і з відповідальністю ставитимуться до свого здоров’я, а отже, і до здоров’я нації, — промовила завідувач сектором охорони здоров’я райдержадміністрації Тетяна Гусєва.
За матеріалами сектору інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю РДА