Збірна Житомирщини — одна з найсильніших в Україні в армспорті

Збірна Житомирщини — одна з найсильніших в Україні в армспорті

10-14 березня в місті Кременці на Тернопільщині, на батьківщині легендарного чемпіона Андрія Пушкаря, відбулися чемпіонат України з армспорту серед дорослих та Всеукраїнські ігри ветеранів спорту пам’яті М.М.Баки. У змаганнях взяли участь 20 команд майже з усіх куточків України, загальною кількістю — 239 спортсменів.
Турнір видався багатим на видовищні поєдинки, емоційну боротьбу, відкрив нові молоді імена переможців. У підсумку в командному заліку серед дорослих спортсмени Житомирської області посіли третє місце. Чемпіоном стала команда Львівської області, друге місце — в полтавчан.
У Всеукраїнські іграх ветеранів спорту пам’яті М.М.Баки в номінаціях «Ветерани старше 40 років» і «Ветерани старше 50 років» збірна Житомирської області виборола чемпіонство. До призової трійки серед молодших увійшли збірні Дніпропетровщини і Львівщини; серед старших — команди з Хмельницької, Київської та Миколаївської областей.
Найбільший внесок у підсумкові перемоги збірної Житомирщини внесли спортсмени Новоград-Волинської територіальної громади.
Чемпіонські нагороди завоювали: на обидві руки — Вадим Ларін, на ліву руку — Геннадій Данюк, правою рукою — Федір Репков. Срібні медалі на обидві руки виборов Віктор Захарчук, лівою рукою — Олександр Стебеляк, Федір Репков, правою рукою — Геннадій Данюк та Микола Ковбаса.
Бронзові відзнаки отримали: за обидві руки — Наталія Висоцька, за ліву руку — Дарія Волкова, Альона Горніч, Максим Стоцький, за праву руку — Анна Корчебанова, Олеся Бессальнова, Роман Греченюк.
Чемпіонат 2021 року запам’ятається проведенням першого в історії українського армспорту допінг-контролю. Це — великий крок уперед для армспорту в Україні, адже тепер УФА — це федерація, в якій кожен спортсмен має можливість показати свої сили в рівних умовах з іншими. Цього року було взято 12 проб серед спортсменів, які здобули перші місця.
Неочікуваний допінг-тест може внести корективи у розподіл місць.
У Житомирській федерації армрестлінгу відзначають, що рівень проведення та організація змагань були забезпечені, відповідно до нових затверджених стандартів. Це — зручне та сучасне приміщення; спеціально розроблена сцена, освітлення, великий LED екран; білборди в місті Кременці, афіші та банери; рекламна компанія у Facebook та Instagram; якісна трансляція чемпіонату в прямому ефірі з професійним коментатором, яка за два дні боротьби зібрала близько 114 тисяч (!) переглядів на просторах Facebook та YouTube.
«Все це допомогло відчути атмосферу армспорту зсередини на всі 100! Висловлюємо подяку всім, хто долучився до організації та проведення змагань, а Департаменту культури, молоді та спорту Житомирської ОДА й управлінню сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту Новоград-Волинської міської ради — за підготовку спортсменів та співучасть у фінансуванні відрядження на чемпіонат», — зазначили у Житомирській федерації армрестлінгу.
За матеріалами ЖФА підготував Олег БРЮХАНОВ
Фото Житомирської федерації армрестлінгу